Klikk for å vise på kart
Når:
17. januar 2018@18:00-19:30
2018-01-17T18:00:00+01:00
2018-01-17T19:30:00+01:00
Hvor:
Bærum bibliotek Bekkestua
Gamle Ringeriksvei 44
1357 Bekkestua
Norge

Jakten på stjernestøvet

Jon Larsen presenterer sin nye bok. Bli med i jakten på stjernestøvet!

Hvert døgn faller det ca.100 tonn kosmisk materiale ned på Jorden, mesteparten i form av vakre mikrometeoritter. De er på størrelse med små sandkorn, eller mindre. Om natten ser vi sporet av dem lyse opp som stjerneskudd, men de fleste daler ubemerket ned over oss, overalt og til enhver tid. Man har lett etter disse små mineralpartiklene fra verdensrommet i over 100 år, uten å finne det annet enn dypt nede i isen på Sydpolen. Men nå har en norsk forsker skapt sensasjon ved å utvikle metoder slik at alle kan finne de ettertraktede mikrometeorittene. Du kan finne dem i nærmeste takrenne!

Jon Larsen fotografert av Ann Iren Ødeby

Den norske forskeren er Jon fra Jar! Han har i sju år gått gatelangs i storbyer over hele verden på jakt etter stjernestøv, og viser i den nye boken at disse spennende romsteinene finnes på ethvert hustak, og på veien tråkker vi i dem. Det er det aller eldste stoffet som finnes, og de har reist lengre en noe annet. Likevel er det forsket lite på dem, og det er fortsatt en rekke ubesvarte spørsmål; hvor kommer de fra? Hvordan kan det ha seg at de inneholder vann? Og hvorfor har vi ikke funnet dem før nå?

Arrangementet er i Gråsonen inne i biblioteket.

Jon vil fortelle om om jakten og viser vakre bilder. Han er også kjent som kapellmester i Hot Club de Norvège. Og du så ham kanskje hos Lindmo her i høst? Hvis ikke kan du se det her.

Jon Larsen besøker Lindmo

Translate »