For skoler og barnehager

En stor barnehagegruppe sitter i barneavdelingen på Bærum bibliotek Bekkestua og følger entusiastisk med på en bibliotekar som leser høyt fra en bildebok og viser bildene fra bildeboken på projektorlerret.

Skoler og barnehager er velkommen på besøk i Bærum bibliotek, og våre dyktige barnebibliotekarer hjelper gjerne med å plukke ut bøker om forskjellige temaer til forskjellige aldersgrupper. Kontakt din nærmeste avdeling hvis du har noen spørsmål. La dere gjerne også inspirere av våre anbefalinger til barn!

Barnehager

Vi ønsker alle barnehager velkommen til Bærum bibliotek! Her kan dere delta på lesestund, se på film og teaterforestillinger, ha høytlesning for egne grupper og spise medbrakt matpakke.

Alle barnehager kan få lånekort, og det går fint an å opprette egne lånekort for hver avdeling i barnehagen. Barnehager betaler ikke overdagspenger på lånte bøker, men må erstatte tapt eller ødelagt materiale.

Les om våre lesestunder her.

Under finner du en oversikt over alle våre arrangementer til barnehagene

 

okt
10
tir
Barneteater: Robinhund @ Bærum bibliotek Rykkinn
okt 10@11:00-11:35
Barneteater: Robinhund @ Bærum bibliotek Rykkinn

Flaatenbjørk kompani viser en musikalsk bokforestilling. Den er basert på Alice Lima de Farias bok: Det var ikke jeg, sa Robinhund. Robinhund får alltid skylden for alt det uheldige som skjer i barnehagen. Robinhund blir ikke trodd når han forsøker å fortelle at det ikke var han som gjorde det. Det er godt at Robinhund har en storebror som lytter til han.

Passer fra 3 år. Varighet ca 35 min. Påmelding til epost: rybib@baerum.kommune.no

okt
12
tor
Den grønne timen: tema vi gjør hverdagen litt grønnere @ Bærum bibliotek Høvik
okt 12@10:00-11:00
Den grønne timen: tema vi gjør hverdagen litt grønnere @ Bærum bibliotek Høvik

Vi lærer litt om forurensning og gjenbruk. Først leser vi en historie og etter det lære vi litt om hva vi kan bidra med for gjenbruk.  Påmelding: ashild.johansen@baerum.kommune.no  Arr. i samarbeid med Høvik biblioteks venner.

okt
17
tir
Barnehagekino: Bjørnefilm @ Bærum bibliotek, Bekkestua
okt 17@10:00-11:30
Barnehagekino: Bjørnefilm @ Bærum bibliotek, Bekkestua

Vi ser en film om en bjørn!

 

I denne filmen drar en jente og en bjørn til en gård! Hva slags kule dyr finnes der?

 

Påmelding til barnbibliotek@baerum.kommune.no

okt
19
tor
Barneteater: superhelt-Ine og Drageplaneten @ Bærum bibliotek Høvik
okt 19@10:00-10:45
Barneteater: superhelt-Ine og Drageplaneten @ Bærum bibliotek Høvik

Ine går i første klasse og er ei jente litt utenom det vanlige. Ine har blått hår og skal bli tryllekunster når hun blir stor, akkurat som bestefaren sin. De andre barna i klassen mener at det ikke går an å bli tryllekunster på ekte – det er bare sånn man er på tull. Ine føler seg derfor ganske ensom, og trist, og klarer ikke få noen venner. En dag endres alt brått. Ine klarer å trylle lekedragen sin, Dracon, til livet og han forteller at hun egentlig er superhelt, derfor har hun blått hår, men Ine vil ikke beholde det blå håret. Dracon og Ine legger ut på en spennende reise mot Drageplaneten for å kunne trylle håret hennes til en annen farge. I løpet av reisen lærer Ine at det finnes bare én av hver, og derfor er det lurest å bare være seg selv. Påmelding: ashild.johansen@baerum.kommune.no

okt
26
tor
Skummel halvtime for de minste @ Bærum bibliotek Høvik
okt 26@10:00-11:00
Skummel halvtime for de minste @ Bærum bibliotek Høvik

 

Vi leser skumle fortellinger. Kle deg gjerne ut. Fra 3 år.
Påmelding: ashild.johansen@baerum.kommune.no

okt
27
fre
Bamsedagen @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 27@10:00-11:00
Bamsedagen @ Bærum bibliotek Bekkestua

Vi feirer den internasjonale bamsedagen, og inviterer til bursdagsfest på biblioteket. Det blir lesestund, kaker, sang og leker. Fra 4 år. Bamsen din er også velkommen!

Påmelding for barnehager fra 1. september, til barnbibliotek@baerum.kommune.no

 

 

Skoleklasser

Ønsker din skole å komme på klassebesøk hos Bærum bibliotek? Fyll ut dette skjemaet!

 

 

Translate »