Data og internett

Datamaskiner

Det er mulig å bruke datamaskiner og trådløst nett på alle avdelinger i Bærum bibliotek. Du logger deg på med lånekortnummer og PIN-kode. Dersom du ikke har med deg lånekort, kan vi gi deg tilgang om du fremviser legitimasjon i skranken.

Formålet med å kreve brukernavn og passord er å sikre Bærum kommunes nett mot skadelige og/eller ulovlige handlinger, som for eksempel datainnbrudd eller tjenestenektangrep. Loggene blir behandlet i henhold til Bærum kommunes personvernerklæring. Personopplysninger knyttet til bruken av biblioteksystemet Bibliofil blir i tillegg behandlet i henhold til leverandørens personvernerklæring.

Prisliste for IT-tjenester

I Bærum bibliotek benytter vi oss av utskriftsløsningen Princh. Princh brukes på alle våre PCer, og du kan også bruke Princh via nett på din egen enhet. Her er en kort veiledning om utskrifter via Princh.

Kopiering
A4 kr.3,- per kopi
A3 kr.3,- per kopi

Fargekopi:
A4 kr.6,- per kopi
A3 kr.10,- per kopi

Merk at «rett kopi» ikke lenger utføres i Bærum bibliotek.

Utskrifter
Sort-hvitt kr.3,- per ark
Farge kr.6,- per ark

Dobbeltsidige utskrifter
Sort-hvitt kr.6,- per ark
Farge kr.12,- per ark

Vi har kun mulighet til å skrive ut i A4 format.

Trådløst nett

Fra alle avdelinger i Bærum bibliotek kan du få tilgang til internett via trådløst nettverk. Vi tilbyr de samme løsningene som Bærum kommune bruker i alle sine lokaler. Følgende nettverk er tilgjengelige:

BK-Gjest
Ukryptert nettverk hvor besøkende selv kan lage en bruker og få tilsendt brukernavn og passord på SMS. Brukernavnet er gyldig i 12 timer. Denne løsningen egner seg for de som har behov for tilgang av og til.

BK-Hotspot
Kryptert nettverk som krever brukernavn og passord. Gjester kan få laget en bruker ved å henvende seg til personalet. Brukernavnet varer så lenge man har behov for dette. Normalt husker enheten din nettverksnavnet, brukernavnet og passordet slik at du automatisk kobles opp på det trådløse nettet når du kommer i våre lokaler. Denne løsningen egner seg for de som har behov for tilgang jevnlig.

eduroam
Dette er et kryptert nett. For å benytte eduroam må du være student eller ansatt ved et universitet eller høyskole som er tilknyttet det verdensomspennende nettverket eduroam. Dette er en løsning for de som allerede har tilgang til eduroam via studiested eller arbeidsplass.

Klikk her for mer informasjon om trådløst nettverk fra Bærum kommunes nettsider.

Translate »