Musikk

Du finner mesteparten av musikksamlingen på hovedbiblioteket på Bekkestua, men filialene har også bøker og filmer knyttet til musikkavdelingen. Vi låner ut noter, bøker, CD-er, LP-er, instrumenter og musikkfilmer. I tillegg arrangerer vi både konserter og foredrag om og med musikk.

Vil du låne noe fra musikksamlingen vår? Da er du velkommen til å besøke bibliotekene, eller søke i katalogen vår. Følg også med i bloggen vår:

Ny musikkblogg med spillelister

Ny musikkblogg med spillelister

Med lanseringen av nye nettsider for Bærum bibliotek, følger også endringer for bloggvirksomheten. Musikkavdelingen får sin egen blogg, og her skal vi med ujevne mellomrom skrive om smått og stort fra musikkens vidunderlige verden. En annen gledelig nyhet er at vi...

Nyeste anbefalinger

Fem smakebiter fra fem kommende musikkalbum!

Fem smakebiter fra fem kommende musikkalbum!

      Det er høst blitt...Kulda og mørket befester sin posisjon, lys og varme må atter vike...Men det finnes lys i høstens film noir! Ny musikk fra gammel og ung, take a peek.   The Who – Ball & Chain Hellige ku! Vi har mottatt ny musikk fra...

Riding With the Ghost: musikk fra et åpent tungsinn

Riding With the Ghost: musikk fra et åpent tungsinn

Mange artister dør så alt for unge. Noen av disse blir også gjenstand for mytiske fortellinger om livet de levde og musikken de skapte. Sannheten er ofte komplisert, men felles for mange er at de slet med psykisk sykdom gjennom store deler av livet. Slik Jason Molina...

Våre arrangementer

okt
26
lør
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 26@13:00-14:00
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

I over 20 år har Bærum bibliotek hatt gleden av å huse kammerkonserter i regi av Bærum symfoniorkester, og dette er noe vi setter stor pris på. Under kammerkonserten vil et mindre utvalg musikere fremføre perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen.

Program kommer.

 

 

 

 

 

nov
7
tor
Foredrag: Musikk og hjernen @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 7@18:00-19:30
Foredrag: Musikk og hjernen @ Bærum bibliotek Bekkestua

Are Brean og Geir Olve Skeie kom i vinter med boken “Musikk og hjernen”, der de utforsker hvordan musikk påvirker oss mennesker, fra livets begynnelse til slutt.

Musikk kan stimulere og endre hjernen vår, og via musikken kan vi kjenne på mange sterke følelser. Hvordan lytter vi til musikk, og hva skjer egentlig når vi skal bearbeide tonene vi hører?

Forfatterne har en solid faglig bakgrunn innenfor begge fagfelt: i tillegg til at de er nevrologer, er Skeie utdannet musiker, og Brean er førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole. Til Bekkestua kommer de med både toner og ord i kofferten, da Skeie som en del av foredraget også skal spille musikk selv.

nov
9
lør
Studio 44: Bygg din egen Fuzzpedal! @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 9@12:00-16:00
Studio 44: Bygg din egen Fuzzpedal! @ Bærum bibliotek Bekkestua

Kom og bygg din helt egen fuzzpedal i vår nye workshop og kursserie Studio 44. Kursholderne Frans Nygaard og Jo Scharning veileder og stiller med alt av nødvendige deler og verktøy. Verkstedet krever ikke mye kompetanse, men litt grunnleggende erfaring med loddebolt er anbefalt. Kurset er helt gratis! Påmelding: musikken@barum.folkebibl.no. Aldersgrense 15 år.

Vi tilbyr

Studio 44

Kommer snart!

Instrumenter

Vi har tre gitarer og fem ukuleler til utlån i fire uker om gangen. I tillegg har vi også et keyboard og en elgitar som kan brukes i biblioteket.

Arrangementer

Vi arrangerer konserter, alt fra popkonserter til klassiske konserter. Spiller du/dere og har lyst til å ha en konsert hos oss? Send en e-post til musikken@barum.folkebibl.no

Samlingen

På hovedbiblioteket på Bekkestua har vi deler av samlingen i hovedetasjen. Der er det meste knyttet til pop og rock, både bøker, lyd og film. Det meste av samlingen finner du i underetasjen. Der har vi alle noter, CD-er innenfor blant annet klassisk og jazz, samt en stor del av musikkbøkene.

Translate »