Musikk

Du finner mesteparten av musikksamlingen på hovedbiblioteket på Bekkestua, men filialene har også bøker og filmer knyttet til musikkavdelingen. Vi låner ut noter, bøker, CD-er, LP-er, instrumenter og musikkfilmer. I tillegg arrangerer vi både konserter og foredrag om og med musikk.

Vil du låne noe fra musikksamlingen vår? Da er du velkommen til å besøke bibliotekene, eller søke i katalogen vår.

Det siste fra bloggen

Musikkfilmtips: Amazing Aretha

Musikkfilmtips: Amazing Aretha

Tekst: Staale Venstad I 1972 var 29 år gamle Aretha Franklin for lengst en stor soul-stjerne med mange legendariske soul-album på sin CV. Da hun skulle spille inn sitt neste album, ønsket hun å vende tilbake til sine gospelrøtter. Kirken og gudstroen sto uhyre sterkt...

Thank you for the music, 2010s

Thank you for the music, 2010s

Mange har diskutert når et tiår egentlig er over; er det fra årene som ender på 0-9, eller 1-0? Den diskusjonen tar vi ikke her og nå, vi slår bare fast at vi regner de forrige ti årene som en musikalsk enhet. Musikken er stadig i endring, både i stil og form, og med...

Våre arrangementer

feb
29
lør
Studio 44: Bygg din egen Fuzzpedal! @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 29@12:00-16:00
Studio 44: Bygg din egen Fuzzpedal! @ Bærum bibliotek Bekkestua

Kom og bygg din helt egen fuzzpedal i vår nye workshop og kursserie Studio 44. Kursholderne Frans Nygaard og Jo Scharning veileder og stiller med alt av nødvendige deler og verktøy. Verkstedet krever ikke mye kompetanse, men litt grunnleggende erfaring med loddebolt er anbefalt. Kurset er helt gratis! Påmelding: musikken@barum.folkebibl.no. Aldersgrense 15 år.

mar
7
lør
Lørdagskonsert: Kjell Larsen og Jørun Bøgeberg @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 7@13:00-14:00
Lørdagskonsert: Kjell Larsen og Jørun Bøgeberg @ Bærum bibliotek Bekkestua

Velkommen til matinékonsert! To storheter i det norske musikkmiljøet, gitarist Kjell Larsen (Ruphus, Chipahua, Pigalle) og bassist Jørun Bøgeberg (Junipher Greene, a-ha,  Road) står på scenen. Kjell Larsen, gitarist i progrockbandet Ruphus, var en av bandets hovedkomponister, og var med på samtlige plateutgivelser. I 1982 ga han ut sitt eneste soloalbum “Larsen” som ble produsert av han selv og Paolo Vinaccia. Jørun Bøgeberg ga ut sin første plate “Songs From the Pocket” i 1996 og i 2006 kom oppfølgeren “Basstard”. Konserten har fri éntre.

mar
24
tir
«Open Mic-aften» Scenen er din! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 24@18:00-19:00
"Open Mic-aften" Scenen er din! @ Bærum bibliotek Bekkestua

Velkommen til «Open Mic Aften», eller åpen mikrofon på Bekkestua bibliotek!

Vi gjentar suksessen! Fra kl 18.00 tirsdag 24. mars står scenen klar for deg! Vi ønsker alle bidrag velkommen. Har du en sang du vil synge, et dikt du vil proklamere, en solo du vil spille eller et kåseri du vil fremføre? Vi tilkaller alle sangere, slampoeter, instrumentalister, rappere, diktere, talere, skuespillere og dansere. Meld dere på «Open Mic Aften»!

Vi setter opp mikrofon og godt lydanlegg, med nødvendig teknisk utstyr for de fleste konstellasjoner og behov. Forhåndspåmelding og spørsmål til e-post: musikken@barum.folkebibl.no eller meld deg på under arrangementet.

Vi tilbyr

Studio 44

Kommer snart!

Instrumenter
Vi har tre gitarer og fem ukuleler til utlån i fire uker om gangen. I tillegg har vi også et keyboard og en elgitar som kan brukes i biblioteket.
Arrangementer
Vi arrangerer konserter, alt fra popkonserter til klassiske konserter. Spiller du/dere og har lyst til å ha en konsert hos oss? Send en e-post til musikken@barum.folkebibl.no
Samlingen
På hovedbiblioteket på Bekkestua har vi deler av samlingen i hovedetasjen. Der er det meste knyttet til pop og rock, både bøker, lyd og film. Det meste av samlingen finner du i underetasjen. Der har vi alle noter, CD-er innenfor blant annet klassisk og jazz, samt en stor del av musikkbøkene.
Translate »