Sandvika

Åpningstider

DagÅpent
mandag 27.03.10:00–19:00
tirsdag 28.03.10:00–19:00
onsdag 29.03.10:00–19:00
torsdag 30.03.10:00–19:00
fredag 31.03.10:00–16:00
lørdag 01.04.10:00–15:00
søndag 02.04.Stengt

Kontakt

Adresse: Malmskriverveien 18, 1337 Sandvika (adkomst fra torvet)
Tlf: 67 50 96 40
E-post: sa@barum.bib.no

Hva skjer på biblioteket?

mar
28
tir
FULLT! Babydans i Sandvika @ Bærum bibliotek Sandvika
mar 28@12:00-12:30
FULLT! Babydans i Sandvika @ Bærum bibliotek Sandvika

Danser Beata K. Iden leder an denne koselige stunden, hvor foreldre danser og gjør øvelser med sin baby. Perfekt for deg i fødselspermisjon med barn fra 3-12 mnd. I vår møtes vi 17. og 31. jan, 14. og 28. feb, 14. og 28 mars.

Påmelding m/babyens navn: sa@barum.bib.no


Oppstart tirsdag 17. januar kl. 12.00 Sandvika

apr
1
lør
Påskeverksted @ Bærum bibliotek Sandvika
apr 1@10:00-14:00
Påskeverksted @ Bærum bibliotek Sandvika

Bli med på miljøvennlig og kreativt verksted hvor du kan lage påskepynt av eggekartonger.

apr
21
fre
Foredrag: Vikingtiden på 200 sider @ Bærum bibliotek Sandvika
apr 21@12:00-13:00
Foredrag: Vikingtiden på 200 sider @ Bærum bibliotek Sandvika

Jan Ove Ekeberg presenterer boken Vikingene på 200 sider.

Jan Ove Ekeberg tar oss med på hærtokt til fremmede land. Men han forteller også om andre sider ved vikingenes liv; om livet på gården, om barna, kvinnene og de gamle i dette samfunnet hvor alle bidro etter evne. Han forteller også om hvordan vikingtiden la grunnlaget for den senere nasjonen Norge. De første byene vokste frem, vi fikk et enhetlig myntsystem, skrevne lover, et moderne skriftspråk, og kristendommen fikk varig fotfeste i landet vårt.

Gratisbilletter hentes i skranken i forkant av arrangementet.

apr
26
ons
Foredrag: Livsnyterhagen – enkle og unike ideer for uterommet @ Bærum bibliotek Sandvika
apr 26@18:00-19:00
Foredrag: Livsnyterhagen - enkle og unike ideer for uterommet @ Bærum bibliotek Sandvika

Anders Røyneberg og Erik Schjerven fra Plantelykke og Plantebonanza presenterer sin nye bok Livsnyterhagen.

Livsnyterhagen – enkle og unike ideer for uterommet får du gode råd til hvordan du skaper en vakker og bruksvennlig hage med praktiske soner. Du får også tips til hvordan du kan ta utgangspunkt i stilen og uttrykket på hjemmet ditt når du anlegger og oppgraderer hagen din, og hvordan du kan tilføre unike vekster og elementer som gir en overraskende tvist. Fra første til siste side byr Anders Røyneberg på grunnleggende hagekunnskap om blant annet spennende stauder, planting i krukker, vakre vannelementer, overraskende materialbruk, og moderne beskjæring av busker og trær. Han viser også hvordan du anlegger en blomstereng, og tipser om både trendblomster og planter det er enkelt å lykkes med. Her deles det raust av budsjettvennlige grep, i tillegg til tips og råd for den som vil drømme og legge mer langsiktige og større planer.

Livsnyterhagen – enkle og unike ideer for uterommet vil inspirere en stor målgruppe av hageinteresserte i alle aldre, som er opptatt av å finne smarte løsninger, jakte på nye ideer, og som lar seg inspirere av et moderne, men likevel klassisk hageuttrykk.

Om foredragsholderne:
Anders Røyneberg aka @arcticgardener er født på Jæren, oppvokst på bondelandet i Østfold og nå bosatt på Hadeland. Han er agronom, psykiatrisk sykepleier og sexolog. Til daglig arbeider Anders som terapeut, skribent og foredragsholder.

Erik Schjerven er fra Oppland og utdannet markedsfører. Han er, som Anders, planteelsker og arbeider til daglig som forretningsutvikler i den lokale næringshagen. Sammen har de skrevet Plantelykke, Plantebonanza, som begge er bestselgere i Norge og oversatt til en rekke språk. Våren 2023 kommer deres første hagebok. Livsnyterhagen, som dette foredraget baserer seg på.

Gratisbilletter hentes i skranken i forkant av arrangementet.

mai
6
lør
Mangakurs for ungdom @ Bærum bibliotek Sandvika
mai 6@11:00-14:00
Mangakurs for ungdom @ Bærum bibliotek Sandvika

Helen Kaldheim, også kjent som HeliPeach, har skrevet og illustrert tegneserien “Mørkalven” i japansk mangastil. På dette kurset vil hun vise deg hvordan du designer din egen karakter og lager en tegneserie.

For ungdom i alderen 12 -18 år. Påmelding: sa@barum.bib.no

Vi tilbyr

Trådløst nett og PC-er

På Bærum bibliotek Sandvika kan man benytte PC, men man trenger lånekort og PIN-kode for å logge seg på, eventuelt kan man fremvise gyldig legitimasjon for å få en PC-konto. Vi har også trådløst internett. Vi tilbyr utskrift, kopiering og skanning. Se våre satser her.

Grupperom

Vi har tre grupperom som det er mulig å låne i to timer, eller lenger hvis det ikke er kø. Det er «førstemann til mølla», for å reservere grupperom tar vi gebyr (satser). To grupperom har skjerm, og alle har tavle man kan skrive på. Vi har også en stille lesesal.

Man kan ikke sitte alene på grupperom. Vi gjør kun unntak fra denne regelen ved avtale på forhånd og i særskilte tilfeller (jobbintervju, eksamen), og da gjelder våre vanlige satser.

Playstation

Vi har Playstation 4 på biblioteket for de under 18. Du må ha med lånekortet ditt for å låne controller. Vi kan bestille PS4-spill å låne med hjem også, bare spør oss i skranken. Her finner du en oversikt over spillene som kan lånes.

Parkering og adkomst

Bak bygningen, med innkjørsel fra Malmskriverveien, er det parkering mot avgift. Biler med handikappskilt kan parkere på vareleveringen på siden av bygget i opp til 20 minutter.

Normal adkomst er fra torget i Sandvika, opp trappen til venstre for tidligere Baracoa restaurant. Her finner du også en utendørs heis.

Andre tjenester i Sandvika

Det er noen tjenester vi ikke tilbyr på biblioteket, men som er tilgjengelige fra andre aktører i Sandvika. Frivilligsentralen i Bærum holder nå til i Elias Smiths vei 7 og tilbyr blant annet advokatvakt og språkkafe. Bærum røde kors i Elias Smiths vei 1 tilbyr både norsktrening og leksehjelp. Vi anbefaler å sjekke deres hjemmesider for oppdatert informasjon.

Translate »