Hva skjer?

sep
24
lør
Det måtte bli Jazz! Karin Krog i samtale med Terje Mosnes @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 24@13:00-14:00

I mai i år fylte den legendariske jazzsangerinnen Karin Krog 85 år.

I boka Det måtte bli Jazz! forteller hun om barndom og skoleår i krigsårenes Oslo, om de første opptredenene i Oslo på 1950-tallet og den videre veien fram til status som jazzsanger par excellence. Hun reflekterer over sitt yrkesvalg, over hva som driver henne mot stadig nye musikalske utfordringer og minnes samarbeid med kjente kollegaer i inn- og utland.

Hør Karin Krog i samtale med forfatter og journalist Terje Mosnes. Boksalg og signering.

Gratisbilletter hentes på Bekkestua fra 12. september.

nov
1
tir
Fire store: Hulda Garborg, Gro Holm, Aslaug Vaa og Marie Takvam
nov 1@19:00-21:00
Fire store: Hulda Garborg, Gro Holm, Aslaug Vaa og Marie Takvam

Bjørnson, Ibsen, Kielland og Lie  – det var dansk Gyldendal som mynta uttrykket «dei fire store». Som ein reaksjon på dette mannsdominerte firkløveret løfter Sørbø i den siste boka si, Fire store,  fire kvinner. Kva er det som gjer at desse kvinnene ikkje blir lesne på eigne premissar, men i stor grad ut frå kjønnet sitt? Sørbø viser korleis meldarar og litteraturhistorikarar hevdar dei berre ser på kvalitet, og slik usynleggjer tematiseringa av kjønnsroller i bøkene. På den andre sida blir kjønnsdimensjonen gjort total ved at ein ser berre kvinneproblem i litteratur av kvinner. Sørbø viser at det er tid for nylesing av desse fire store kvinnene i norsk litteratur.

Jan Inge Sørbø (f. 1954) er litteraturvitar, forfattar og journalist frå Bru i Ryfylke. Han er professor ved Institutt for sosialfag, Høgskulen i Volda. Han debuterte som skjønnlitterær forfattar med diktsamlinga Lågt skydekke i 1986 og har seinare skrive ei rekkje bøker i fleire sjangrar. Han har mellom anna skrive kritikarroste biografiar om Ronald Fangen, Alfred Hauge og Hans Skjervheim og romanar baserte på liva til Alexander Kielland, Ludvig van Beethoven og Fartein Valen. I 2009 ga han ut Ørneflukt og ormegard – ein kritikarrost biografi om Olav Aukrust, og i 2010 kom Lyset frå fars ansikt. Refleksjonar ved livets slutt. Den kritikarroste Nynorsk litteraturhistorie kom i 2017.

Arrangementet er i samarbeid med Bærum Mållag.

Sal av billettar.

nov
5
lør
Supervulkaner og digre dinosaurer! @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 5@13:00-13:45
Supervulkaner og digre dinosaurer! @ Bærum bibliotek Bekkestua

Se opp for supervulkaner som eksploderer og meteoritter som styrter! Møt monsterøgler så store som busser, hårete mammuter med svære støttenner og ikke minst digre dinosaurer!

Reidar Müller og Sigbjørn Lilleeng har laget boken Supervulkaner og digre dinosaurer – den kjempestore boka om Norges kjempelange forhistorie. Med tegninger og filmsnutter tar de oss med på en spennende reise tilbake til fortiden!

Billetter kan hentes fra 5. oktober.

nov
12
lør
Forfattertreff med Leander Djønne og Thomas Hylland Eriksen @ Bærum bibliotek Høvik
nov 12@16:00-17:30
(Fullstendig program for kvelden kommer i løpet av høsten.)
Velkommen til vårt tradisjonelle førjuls-forfattertreff på Høvik! Leander Djønne er billedkunstner og debuterer som forfatter høsten 2022 med romanen «Oskespiralen». Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi og en engasjert deltaker i samfunnsdebatten. Nå er han aktuell med boken «Syv meninger med livet», som er et destillat av seksti års væren i en verden som er blitt større for hvert år. I samarbeid med Høvik biblioteks venner og Høvik bokhandel.
Translate »