Seniornett

Dataveiledning og kurs for seniorer

Tilbud våren 2024

Mac-kurs på Bekkestua – få glede av mac-en din

Har du en bærbar Mac og ønsker å bli litt bedre kjent med den? Vi starter kurs for både deg som er usikker og for deg som føler deg litt flinkere.

Kursene er ment for deg som har en Mac, men som gjerne vil lære å bruke den bedre. Alle tre kursene passer for deg som er ganske ny på Mac, og for deg som har hatt Mac i noen år. Du kan melde deg på enkeltkurs eller alle sammen.
Påmelding med navn, e-post og mobilnummer til: baerumbib@baerum.kommune.no

I den første kursdelen blir vi kjent med maskinen og grunnleggende om hvordan man bruker den. Deretter går vi over på bruk av maskinen med epost, søke på internett og bruke forskjellige programmer. I siste kursdel lærer vi å hente inn bilder, redigere bilder, bruke bilder i dokumenter og lage fotobok. Kursinnholdet vil tilpasses underveis i forhold til deltagernes ønsker og ferdigheter. Arrangeres i samarbeid med Seniornett Bærum. 

Oppstart: Onsdag 17. januar – Kurs 1
Oppstart: Onsdag 28. februar  – Kurs 2
Oppstart: Onsdag 3. april – Bildebehandling

Kurs 1, Om Mac-en Tilkoblinger, lading, ekstrautstyr, ergonomi, tastatur, styreflate, innstillinger, menylinjer, dock-en, organisering av dokumenter og mapper, bruke iCloud, passord, mm 
Oppstart: Uke 3, 17. januar 2024 
Kursdager 17. januar, 24. januar, 31. januar og 7. februar 
 
Kurs 2, Bruke Mac-en 
Epost/Mail: Motta og sende mail, avsløre spam, innstillinger og signaturer. Safari nettleser: Søkefelt, bokmerker mm. Pages tekstbehandling: Maler, skrive og redigere tekst, sette inn bilder. 
Oppstart: Uke 9, 28. februar 2024 
Kursdager 28. februar, 6. mars, 13. mars og 20. mars 
 
Kurs 3, Bilder 
Ta bedre bilder med mobiltelefonen, importere bilder til Mac-en fra telefon, epost mm. Organisere bilder i album, redigere bilder. Lage fotobok. 
Oppstart:Uke 14, 3. april 2024 
Kursdager 3. april, 10. april, 17. april og 24. april 

Hvert kurs går over fire uker.
Påmelding til barum@barum.bib.no eller via telefon 67 50 96 00. Gi oss beskjed om hvilket kurs du vil være med på. Begrenset antall plasser.
Sted: Bekkestua (møterom Karin) Onsdager kl.13:00 –15:00 

Arrangeres i samarbeid med Bærum Seniornett.

Drop-in dataveiledning på Bekkestua
Individuell datahjelp ved Bærum Seniornett hver tirsdag mellom 12.00 og 14.00. Du trenger ikke å melde deg på, det er bare å stikke innom. Ta med deg den enheten du trenger hjelp til (mobil, nettbrett, PC).

 

 

 

 

Translate »