av Monika Steinholm
Lykke er snill og stor. Hun står på og er modig. Likevel tenker hun negativt om seg selv. Hun blir ledd av og sett stygt på av andre. Liv er bestevennen til Lykke. De står sammen om hvordan det er å ikke være populære. Ønsket til Liv er å bli populær sammen med Lykke, men Lykke vil være seg selv. Kan man bli populær uten å være som alle andre?
Ikke akkurat Lykke er en spennende, hjerteskjærende og god bok. Jeg syns boka var bra fordi den viser at alle er forskjellige og at det er viktig og fint å kunne få være seg selv. Selv om man kanskje ikke er så populær, er man like bra som de andre. Boken er litt trist innimellom, men det gjør at man får et ekte inntrykk av hva livet kan innebære. Temaet i boken inspirerer til å være seg selv. Hvis man klarer å kjempe imot og holde ut, blir man sterkere og modigere. Sjangeren er realisme. Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i Lykke og hennes utfordringer.
Jeg synes at boken holder et godt spenningsnivå hele veien. Forfatteren forteller i tredjeperson med replikker innimellom. Det jeg liker med at forfatteren har skrevet med tredjepersonsperspektiv er at da får man gode og likeverdige beskrivelser av alle hovedpersonene i boka. Det er også fint med noen replikker for det gjør det mer levende. Boken har en god fremdrift og ikke går så dypt i detaljer. Språket er litt stygt innimellom og personene behandler hverandre ikke alltid med respekt. Det er ikke greit, synes jeg, fordi sånt lett kan ende opp med mobbing, men det er nok realistisk at slikt skjer.
Jeg synes boka passer for alder 9-13 år. Det er gjerne i denne alderen at man kommer situasjoner slik som Lykke og at man blir mer oppmerksom på det å være populær og ikke.
Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole