Hva skjer?

okt
7
fre
FOREDRAG: Hugo Flaten om «Roma : Keisernes by» @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 7@12:00-13:00
FOREDRAG: Hugo Flaten om "Roma : Keisernes by" @ Bærum bibliotek Sandvika

Hugo Flaten presenterer Roma på keisernes tid og litt om byens historie og dagligliv i antikkens Roma. Mest av alt omhandler foredraget om noen av de viktigste bygningene og monumentene keiserne etterlot seg og som fortsatt preger byen i dag. Boken Roma henvender seg til alle som er fascinert av Roma og som ønsker litt mer informasjon enn det som presenteres i vanlige turistguider.

Gratisbilletter kan hentes i Sandvika fra 21. september.

nov
24
tor
Morgenkino : Cinema paradiso @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
nov 24@09:30-11:45

Vi viser den italienske filmen Cinema paradiso fra 1988. Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndoms venn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso, hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans, og et dypt vennskap oppsto mellom dem. Men Paradiso ble nedlagt, og Salvatore forlot hjembyen, med løfte om aldri å komme tilbake. Han kommer likevel tilbake, for å delta i Alfredos begravelse.

Cinema paradiso ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film, tildelt juryens spesialpris i Cannes og Gledessprederen under filmfestivalen i Haugesund. En skinnende perle av en film med den franske karakterskuespilleren Philippe Noiret som kinomaskinist Alfredo.

Salg av morgenkaffe

Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet

 

Translate »