Ta følge med ham av Agnes Ledig

Agnès Ledig, som fikk den franske bokhandlerprisen for To sekunder før miraklet, har skrevet en ny varm og sjarmerende bok om ganske alminnelige mennesker. En bok om sorg og glede.

Den unge brannmannen Romeo havner på sykehus etter å ha reddet en liten gutt ut av en brennende leilighet. Han er hardt skadet og står blant annet i fare for å miste en arm. Han er ikke istand til å gjøre annet enne å bevege en finger. På sykehuset møter han sykepleieren Julie (ja du leste riktig- «Romeo og Julie»). Julie er en dyktig og empatisk sykepleier som hjelper Romeo å holde motet oppe.
Romeo er verge for sin 14-årige lillesøster Vanessa.
Gjennom  fortellerstemmene til Romeo, Julie og Vanessa følger vi deres opp- og nedturer. Man blir glad i disse menneskene og skjønner fort at de alle har sitt å stri med. Romeo er bekymret for søsteren og for sin egen fremtid som brannmann. Han sliter med å være hjelpeløs og bundet til sengen. Julie på sin side, lever i et ulykkelig ekteskap med en voldelig mann og sliter med å få barn. Den eneste som virkelig bryr seg om henne er hennes nydelige mormor på 85 år. Unge Vanessa sliter mer enn de fleste ungdommer etter en turbulent oppvekst – Hun sier selv at hun kom til verden ved «et uhell».
Romanen strekker seg kronologisk over tre år. Romeo blir skrevet ut, og han og Julie holder en periode kontakten gjennom brev. De mister kontakten, men treffes tilfeldig igjen.
Det handler om kjærlighet, vennskap, håp og om modige mennesker som tar tak i sin egen livssituasjon.

Med sine korte kapitler er boken lett å lese. Ledig har en enkel og direkte fortellerstemme som griper tak i deg og holder deg fast. Dette er en engasjerende bok som gir en deilig leseropplevelse.
Hvis du ønsker deg en avslappende kosebok,  er dette boken for deg.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Boka finnes også som E-bok

Translate »