Hugh Howeys bestselgende Silotrilogi er en kritikerrost bestselger i de engelskspråklige land og er en crossover mellom fantasy og sci-fi. Vi befinner oss i et postakopalyptisk landskap i fremtidens USA og boken starter med at sheriff Holston går opp trappene til sin visse død. Dette har han valgt selv. Han kommer til å slutte seg til sin avdøde kone, som tok det samme valget for tre år siden. Sheriff Holston er en avholdt og elsket mann, men tomheten har føler etter sin kones tragiske bortgang blir for vanskelig å leve med. Hver gang noen sendes ut for å vaske kameralinsene, dømmes de til den visse død. For det er ingen som husker hvor lenge menneskene i siloen har levd der. Kunnskapen som fantes, ble slettet fra dataserverne etter det siste opprøret for en mannsalder siden. Ordfører Jarnes utpeker Juliette fra Mekanisk som Holstons etterfølger.

Dessverre er Juliette er nysgjerrig og hun kommer over farlige hemmeligheter som ingen utenom sjefen fra IT skal vite. Juliette dømmes da til den samme skjebne som hennes forgjenger Holston, og må ut og vaske. Dette bare tre dager etter at hun har tiltredt i stillingen som ny sheriff. Veien videre for Juliette og resten av innbyggerne i siloen er uhyggelig spennende og er en av de beste postakopalyptiske seriene jeg har lest.

For fans av denne genren er trilogien et must og anbefales på det varmeste.

Bok 2 som utkom i sommer på norsk er bestilt inn til biblioteket, men for de som har lyst til å lese fortsettelsen før den tid kan bestille disse på engelsk.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

 

Translate »