Nøtteskall av Ian McEwan

Ian McEwan har skrevet en roman løst basert på Shakespeares Hamlet, med en morsom og uventet vri. I denne versjonen er prinsen ikke født engang, og blir han det?

Barnet ligger fortsatt i magen til moren sin og kommenterer tragedien som utfolder seg, dog men en særs voksen stemme. Den vordende moren, Trudy, har blitt sammen med svogeren sin, Claude, og de planlegger å drepe ektemannen, John. Fosteret er tett på handlingen som utfolder seg, men han har dessverre ingen mulighet til å gripe inn og forhindre utroskap og mord på faren sin. Skjebnen går sin gang.

Da boken kom ut i England i fjor gled den rett inn i feiringen av 400-årsdagen til nasjonalpoeten Shakespeare. Denne historien om en helt som ikke kan se, si eller gjøre noe, er et finurlig kammerspill om makt og avmakt. Å være eller ikke være; dét er spørsmålet. Forfatteren beskriver her vår samtid i kjent ironisk stil. Babyen får usedvanlig mye informasjon i morens buk, fra TV, radio, podcasts, samtaler, smaker og morens følelser. Han konsumerer og analyserer, uten at han får utrettet noe som helst. Akkurat som mesteparten av dagens oppdaterte og opplyste mennesker, som ikke rekker mer enn å følge med på nyhetene, før det kommer nye. Det er andre som lager agendaen og handler.

Bestill Boken Fra Bærum Bibliotek

Bestill Lydboken Fra Bærum Bibliotek

 

Translate »