Ernest Clines oppfølger til kritikerroste «Ready Player One», er endelig kommet.
I boken «Armada» følger vi snart 18 år gamle Zack som bor sammen med sin mor. Faren døde i en ulykke på arbeidsplassen sin, bare 19 år gammel. Når Zack ikke er på skolen, spiller han og vennene hans online spillet «Armada» og «Terra Firma», der de skal beskytte jorden fra invaderende utenomjordiske vesener. I vennegjengen er det Zack som har avansert mest og rangeres nå som en av «Armadas» og «Terra Firmas» aller beste spillere.

Det viser seg tidlig i boken at mange av dataspillene i sin tid ble laget for at dataspillere en gang i fremtiden skulle trene seg opp til å manøvrere kampflyene i spillene. For den dagen de utenjomjordiske invaderer jorden, er vi forberedt.
Earth Defense Alliance- EDA, ble grunnlagt i 1970-årene, har sin base i Nevada og har hjulpet til med teknologien som brukes i Armada og Terra Firma. Teknologien er basert på de utenomjordiskes UFOer, som EDA har greid å overta. EDA har også finansiert Star Wars, Star Trek, og mange av andre filmer og spill, uten filmselskapenes og regisørenes viten.

Samme dag som UFOer observeres i hele verden, blir Zack plukket opp av EDA og hentet til den hemmelige
Earth Defense Alliance basen i Nevada, der mange av de dyktigste gamerne har blitt samlet for den forestående invasjonen.

Boka er ment for litt yngre lesere, er sjarmerende og lettlest, og kan minne litt om «Enders game» av Orson Scott Card.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Anmeldt av Oddbjørg

Translate »