Også dette går over av Milena Busquets

Det herlige sommerlivet i fiskerlandsbyen Cadaqués, Costa Bravas perle, er det den nylig 40-årige Blanca trekker til for å komme over tapet av sin mor. Slitet med morens sykdom og sorgen etter hennes død, har nesten tatt livsgnisten fra Blanca. Hun vil feire sommeren i morens store ærverdige sommerhus med sine nærmeste rundt seg: Sine to sønner, sine to eksmenn, sin hemmelige elsker og sine to beste venninner med deres kjærester og barn. En frodig og livlig gjeng!

Blanca tenker også at hun gjennom en sommer i morens landsby vil finne fred med minnene om moren. Og gjennom det finne tilbake til seg selv. Morens personlighet var sterk. Hun var elsket og levde i sentrum for manges oppmerksomhet. Blanca hadde levd litt i skyggen av dette. Sykdommen forandret morens personlighet. Hun ble krevende og stygg mot datteren, selv om hun den siste tiden var hennes eneste og uunværlige støtte. Derfor føler Blanca nå også mye sinne mot moren.

Sensualitet og begjær er det siste sterke i Blanca. At begjæret i henne tilfredstilles er det eneste som en stund kan lindre smerten i henne. Begjæret lever hun ut i samvær med flere av sine menn.

Dette er en roman som kan forlenge sommeren for deg som leser. Et heftig sommerliv pulserer gjennom den. Men i dybden står Blancas ekstistensielle krise sterkt.

Forfatteren har en overraskende frisk og utradisjonell tone i måten hun forteller sin historie på. Boken inneholder flere godbiter som frister til gjenlesning. Milena Busquets debuterer med denne boken. Den har vakt oppmerksomhet over hele Europa. Vil du vite mer om forfatteren kan du på internett se intervjuer fra flere europeiske TV-kanaler.

Som leser ble jeg sjarmert av feriebyen Cadaqués og ville vite mer om den. På nettet fant jeg flere av caféene og barene Blanca besøker i boken. Det ligger også et par norske blogger der som deler gode opplevelser fra Cadaqués.

Lån boken i Bærum bibliotek

Finnes også som e-bok

 

 

Translate »