Hva er greia? av Marci Lyn Curtis

Tenk deg at du plutselig blir blind og må lære deg å leve uten syn. Og at drømmen du var på god vei til å virkeliggjøre, blir lagt i grus fordi den (som det meste annet) krever at du kan se. Tenk deg at du også ødelegger drømmen til moren din, mens faren din blir en overbeskyttende og engstelig skygge av seg selv. Dette er hverdagen til Maggie, en lovende fotballspiller som går siste året på videregående. Hun blir blind etter en hjernehinnebetennelse og verden slik hun kjenner den raser.

Boka starter med at Maggie kræsjer i en gutt ved navn Ben, og mens hun prøver å komme til sans og samling igjen oppdager hun at hun faktisk kan se han! Ben blir hodestups forelska i Maggie, men han er bare ti år og hun gjengjelder ikke følelsene hans. Men hun blir fristet til å fortsette å møte han fordi hun hver gang hun er i nærheten av han kan se han og mer og mer av omgivelsene rundt. Snart blir de to gode venner, men vennskapet blir satt på prøve da Maggie blir forelska i broren til Ben. Og broren til Ben er ingen hvemsomhelst; han er vokalisten i det sagnomsuste bandet «Loose canons», Maggies favorittband.

Synes du dette høres ut som en klisje og noe du har lest tusen ganger før? I så fall er det bare undertegnede som ikke klarer å formidle magien og humoren i denne boka. For den er IKKE en klissete kjærlighetsroman om tenåringsforelskelse. Den er ikke lik noe du har lest før; den er unik, morsom og tragisk på en gang. Gled deg!

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Denne finnes også på e-bok via appen ebokbib.

Translate »