Dette er en tøff og merkelig tid for de fleste, og det kan være fint å forsvinne litt inn i en bok. Bibliotekene i Bærum er foreløpig stengt, men i Bookbites-appen kan man laste ned bøker til telefon og nettbrett! Du finner Bookbites Bibliotek både på Google Play og i App Store. Opprett en konto med epost og passord, og koble deretter til ditt lånekort med lånekortnummer (står under strekkoden bak på kortet) og PIN-koden din (har du ingen PIN, gå til denne siden og trykk på Glemt PIN/passord?). Står du fast svarer vi på mail på barum@barum.folkebibl.no og vi kan også kontaktes via Facebook.

Her er fem bøker jeg er veldig begeistret for som alle kan lånes via Bookbites, klikk på tittelen for å komme til den fullstendige omtalen.

Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale
Nær og ekte novellesamling om menneskeskjebner som ligner de du mest sannsynlig kjenner selv – gutta (og jentene) på gølvet.

Jomsviking-serien av Bjørn Andreas Bull-Hansen
En episk serie om vår fjerne fortid, levende og kunnskapsrikt fortalt.

Drep ikke en sangfugl av Harper Lee
En nydelig klassiker fortalt fra et barns perspektiv, hvor Lindgren-aktig barndomsidyll står i sterk kontrast til et segregert USA på tretti-tallet.

Dette livet eller det neste av Demian Vitanza
Den såreste og vakreste av Syriafarer-bøkene som har kommet så langt, skrevet i samarbeid med en fange i Halden som tok turen og ikke fant det han hadde håpet på.

En amerikansk forbrytelse av David Grann
En fullstendig fascinerende true crime fra det ville vesten.

Til sist, et lite tips for å søke i Bookbites – søk gjerne kun på det mest uvanlige ordet i rekken, så i stedet for å søke på «drep ikke en sangfugl harper lee» søk kun på «sangfugl», og i stedet for «dette livet eller det neste demian vitanza» søk på «vitanza». Slik søkefunksjonaliteten er i dag får jeg best resultater på denne måten.

God lesning!

Translate »