Selv om biblioteket er stengt, har vi (og andre bibliotek) mange medier du kan få tilgang til fra din egen PC eller mobiltelefon – så lenge du har et lånekort.

Bøker og lydbøker

Bibliotekene i Viken har en stor samling e-bøker som er tilgjengelig i appen BookBites. BookBites kan brukes på nettbrett og mobile enheter som benytter operativsystemene iOS eller Android.

BookBites lastes ned fra App Store eller Google Play.

For å få tilgang til bøkene, må du knytte Bookbites til lånekortet ditt med lånekortnummer og pin-kode. Hvis du ikke vet hva pin-koden din er, kan du logge inn på Min side for å lage en ny.

Les mer om Bookbites her

 

Aviser og tidsskrifter

Gjennom Pressreader-appen kan du få tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter på mer enn seksti forskjellige språk.

Pressreader får du tilgang til gjennom Bibliofil-appen eller våre nettsider (krever innlogging). Logg inn, velg «Digitale tjenester» og deretter «Pressreader» i menyen, og trykk på Pressreader-logoen for å få tilgang.
Dette gir 7 dager tilgang ved hver tilkobling.

På bakgrunn av koronavirus og stengte bibliotek har vi fått utvidet tilgangen til Pressreader fra 7 til 60 dager ved bruk av Wifi HotSpot’s:
Hvis det er WiFi-dekning utenfor bibliotek/VGS og du får tilkobling i noen sekunder gir dette nå 60 dager tilgang via standard PressReader App.

Film

Filmbib.no kan du strømme norske kortfilmer og dokumentarfilmer. Logg inn med lånekortet ditt. Krever nasjonalt lånekort.

 

Musikk

I Naxos Music Library kan du strømme klassisk musikk. Krever et lånekort som er utstedt i Bærum.

Les hvordan du kommer i gang med Naxos

 

 

Enda flere bøker, aviser og tidsskrifter

Nasjonalbiblioteket har digitalisert over 500 000 bøker og en rekke aviser og tidsskrifter. Noen av disse må leses i Nasjonalbibliotekets lokaler, men de fleste bøker utgitt før år 2000 er tilgjengelige fra alle norske IP-adresser.

Gå til samlingen

 

Arrangementer

Vi jobber på spreng med å finne ut hva biblioteket kan gjøre for å få organisert digitale arrangementer på en god måte i denne kompliserte tiden. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

Translate »