Om bildebasen

Bildebasen er en del av bibliotekets lokalhistoriske samling. Den består av ca. 12.000 fotografier fra Bærum, hovedsakelig svart/hvitt bilder, men også en del fargebilder.
Det er motiver fra landskap, arkitektur, bebyggelse, familieliv, fritid, arbeidsliv, portretter, gruppebilder fra skole og foreningsliv o.a. Flyfoto fra Fjellanger-Widerøe har vi fra perioden 1930-1970-tallet.
Søk i bilder

Bærum bibliotek står som eier av de fleste bildene dersom ikke annet er oppgitt.

Vi kan tilby papirkopier av høy kvalitet fra fotoskriver eller digitaliserte bilder som JPEG-filer.  Arkivavgift kommer i tillegg hvis fotografiene skal brukes til et kommersielt formål.

Informasjon om priser får du når du søker opp et bilde, klikker på «Bestill kopi». Da får du opp et bestillingsskjema med informasjon om papirstørrelser og priser.  Bærumssamlingen kan skrive ut kvalitetetskopier fra egen fotoskriver opp til A2-størrelse.

Webapp for nettbrett og mobil

Vi dokumenterer Bærum

– ditt bilde – vår historie

– gjenkjennelige motiver og god kvalitet

Bærum bibliotek har i dag en bildesamling på over 10 000 bilder som er tilgjengelig via internett. Dette er bilder som er samlet inn fra 1960-årene og fremover. Det er hovedsakelig eldre bilder som gir et inntrykk av hvordan Bærum så ut fra det forrige århundreskiftet og fremover. Vi har for få nye bilder. Med en fortløpende fotoinnsamling ønsker vi å gjøre noe med dette, slik at kommende generasjoner kan få inntrykk av Bærum også etter år 2000. Vi tar også imot eldre bilder av god kvalitet. Hvis du har en god skanner kan også de sendes inn via vårt skjema for opplasting av bilder. Alternativt kan vi skanne inn disse bildene, kontakt da biblioteket ved Tove Børresen

Bruk skjema for å laste opp bilder. Har du problemer med opplasting av bilder, så kontakt bilde@barum.folkebibl.no .

Hva slags bilder ønsker vi?

  • Arkitektur og bygninger. Det kan være offentlige bygg som kirker, skoler, barnehager, næringsbygg, private hus, hus som skal rives og detaljer fra bygningene.
  • Samferdsel; jernbane, trikk, veier og gater med og uten trafikk. Oversiktsbilder med eventuelle detaljer.
  • Kulturlandskap og kulturminner.
  • Bilder av mennesker, situasjoner og aktiviteter i hverdag og fest. F. eks bilder fra byfester, 17. mai, sportsarrangementer, friluftsliv, gateliv, handel, industri osv.
  • Kjente og sentrale personer i Bærum. Det kan være politikere, næringslivsfolk, sportsmenn og kvinner, kulturpersonligheter av alle slag mm.

Du trenger ikke være fotokunstner for å sende inn bilder! Vi ønsker bidrag fra amatører som tar gode bilder fra sitt nærmiljø og elles i kommunen.

Bilder vi ikke ønsker

  • Naturbilder hvor stedet ikke kan gjenkjennes, blomster, tilfeldige trær mm.
  • Uskarpe bilder, eller bilder med dårlig teknisk kvalitet.
  • Bilder av støtende karakter vil bli avvist.

Hvilke opplysninger bør følge med bildene?

Stedsangivelser eller adresse, og fra hvor bilder er tatt. Har du ekstra informasjon om arkitektur og bygg er det fint, men det er ikke nødvendig.

Til bilder av kjente personer trenger vi opplysninger om navn, yrke, tittel, og hvis du har fødselsår mm. Personen må gi sin tillatelse hvis bildet er tatt i privat sammenheng.

Tekniske krav

Både fargebilder og svart / hvitt er fint.

.jpg-filer bør være i best/størst mulig kvalitet.

Bildet må gjerne forbedres og justeres gjennom fotobehandling, men vi kan ikke bruke manipulerte bilder der hovedmotivet er endret.

Rettigheter og bruk av bildene

Biblioteket forutsetter at bildene kan innlemmes i vår bildedatabase, vises på våre nettsider og brukes i annen ikke-kommersiell bibliotekvirksomhet. Fotografens navn vil alltid bli oppgitt. Fotografen vil beholde opphavsretten til egne bilder. Eventuell utvidet bruk av bilder avtales med fotograf.

Bilder fra Bærum i andre databaser

Translate »