Hva med litt fransk romantikk på lange sommerkvelder? På Filmoteket.no kan du se filmer gratis. Det eneste du trenger å gjøre er å logge deg inn med lånenummeret ditt.

Rust og bein. Sjeldent har en kjærlighetshistorie blitt fremstilt så usentimentalt som i denne filmen. Ali er nylig løslatt fra fengsel og sliter med å tilpasse seg rollen som alenefar. Han drar til søsteren sin på Rivieraen, og der møter han Stéphanie, men hun er ikke så veldig interessert i han. Den vakre kvinnen trener spekkhoggere og opptrer i show med nær kontakt med de store dyrene. En dag skjer en fatal ulykke under showet, og Stéphanie blir hardt skadet. Da ringer hun Ali. Hovedrollene er spilt av Marion Cotillard og Matthias Schoenaerts.

Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. Denne sjarmerende komedien er elsket av publikum og anmeldere verden over, selv om den ble avvist av Cannes filmfestival som kunstnerisk uinteressant! Amélie er en sjenert og ensom kvinne som jobber på en café i Montmartre. En dag finner hun en liten metallboks med mye rart i og hun bestemmer seg for å finne eieren av boksen. Hun lykkes i dette og da hun ser hvor glad mannen blir for å bli gjenforent med sin barndoms skatt, så bestemmer Amélie seg for å fortsette med å hjelpe andre. På sin vei møter hun mange ensomme mennesker. Blant annet en ung og interessant mann, men tørr Amélie å bli kjent med han? Skuespiller Audrey Tautou er nydelig som Amélie.

Paraplyene i CherbourgDenne musikalen fra 1964 er både sprudlende og bittersøt. Filmen foregår i den franske havnebyen Cherbourg der Geneviève, en vakker 17-åring, arbeider i morens paraply-butikk. Geneviève har et hemmelig forhold til bilmekanikeren Guy. De sverger hverandre evig kjærlighet og ønsker å gifte seg, men krigen i Algerie er på trappene og Guy må inn i militæret. I avskjedens bitter­søte time blir Geneviève gravid. Musikken er av den tre ganger oscarvinnende komponisten Michel Legrand, og hovedrollene spilles av Catherine Deneuve og Nino Castelnuovo.

Portrett av en kvinne i flammer. Prisvinneren fra Cannes er en hyllest til de ofte glemte kvinnelige kunstnerne gjennom historien. En usedvanlig vakker film om minner, vennskap, kjærlighet og sterke kvinner. Her kan dere lese Vildes anmeldelse av filmen.

Translate »