Alle andre av Sally Rooney

Sally Rooney har blitt omtalt som en litterær komet, en «Salinger for Snapchat-generasjonen», en «milleniums-Jane Austen». «Alle andre» er hennes andre roman. Hennes første roman, «Samtaler med venner», kan du lese om her.

Marianne og Connell vokser opp i en liten irsk småby. Marianne er rik og veldig smart. Hun har ingen venner, og på skolen sitter hun alltid i en krok og leser. Hun bor i et herskapshus med moren. Connell er en av heltene på skolens fotballag, han har mange venner og er veldig populær. Moren hans er vaskehjelp i huset til Marianne, og Connell kommer stadig for å plukke opp moren når hun er ferdig på jobb. Connell og Marianne finner ut at de liker hverandre veldig godt. Det tar ikke mange ukene før det begynner å skje ting mellom dem. Marianne har ingen problemer med å skjønne at Connell ønsker å holde forholdet skjult for alle på skolen. Det fungerer en stund. Helt til Connell inviterer med en annen jente på skoleballet. Når de møtes et halvt år senere, er rollene snudd på hodet. Begge har flyttet til Dublin for å studere ved Trinity College. Her har Collinn ingen venner, og leter desperat etter å høre til et sted. En kveld blir han invitert på fest av Gareth. Gareth vil at han skal hilse på kjæresten hans. Der står Marianne, midt i en venneflokk, og forteller en historie. Følelsene Marianne og Connell har for hverandre er fortsatt sterke.

Sally Rooney skriver lett, med mye dialoger. Romanen viser hvordan et møte med et annet menneske kan forandre livet til den andre. Forholdet mellom Marianne og Connell er nydelig beskrevet, og får så godt frem hvordan det er å være usikker tenåring. Deres usikkerhet og stolthet gir etterhvert grobunn for misforståelser som er vanskelige å rette opp.

Anbefaler deg å lese denne forfatteren!
Lån boken ved Bærum bibliotek.

 

Translate »