Mickey’s Craziest Adventures av Lewis Trondheim og Keramidas

Dette er et Disney-album helt utenom det vanlige. Trondheim og Keramidas er to drevne gamle ringrever i fransk seriekultur, som begge er kjente for å lage serier som ser ut som om de er for barn men som passer best for voksne lesere (inkludert Dungeon, som vi har anbefalt på bloggen før). Med Mickey’s Craziest Adventures (serien er oversatt til norsk, men har i likhet med den franske originalen engelsk tittel) prøver de seg på en ren barneserie, men greier ikke helt å holde seg til malen allikevel.

Boka utgir seg for å være en nytugivelse av en hittil ukjent Mikke-serie fra gullalderen til Carl Barks og Floyd Gottfriedson som serieskaperne var så heldige å finne på loppemarked. Dessverre er den inkomplett, så det mangler lange bruddstykker av hva som er en magisk og heseblesende historie. Mikke og Donald slår seg sammen for å jakte ned B-Gjengen og Svarte-Petter, som har stjålet onkel Skrues formue, gjennom jungler og tapte byer. Vitsene sitter løst og den visuelle stilen er lekker.

Selv om det er lett å se for seg at det kanskje er den smått middelaldrende Donald-nerden som kommer til å sette mest pris på seriens mange referanser og vitser, er denne serien god og merkelig nok at man må jo bare håpe at barn oppdager og lar seg fortape i den også.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »