Arne Berggren skrev en vakker bildebok om  å vente på vinteren «Hvor er vinter – et lite eventyr om å venter» Miriam lengter og venter på at vinteren skal komme, mens hun venter blir hun syk og får feber. Når hun ligger syk i sengen fortelles det om en vakker reise og opplevelse mellom Miriam og et snøfnugg som kommer inn gjennom vinduet hennes. Når Miriam etter hvert våkner opp og er frisk er hun ikke sikker på om det hele var en drøm eller en virkelig opplevelse,. Vi ser at alt henger sammen hvor snøfnugg blir til vann som igjen fordamper, blir til skyer og kommer ned igjen som regn eller snø. Fortellingens vakre illustrasjoner er laget av Alexandra Myotte.

«Vinter, aktivitet, fakta og opplevelser av Øivind Berg inngår i serien Barnas naturgleder. Her får du tips til aktiviteter om vinteren på barmark på is og snø, men du får også vite om hvordan fugler og dyr lever om vinteren. Dette er en nyttig bok som gir deg gode ideer til uteaktiviteter nå mens vi venter på snøen.

Nelly Rapp og snømannens hemmelighet, av Martin Widmark
Monsteragent Nelly Rapp er på vinterferie sammen med foreldrene sine på hotell Fjellvidda.
En dag får hun et oppdrag. Det viser seg at pga klimaendringer i verden, er 8 avskyelige snømenn på villspor,
og nå må Nelly sjekke ut mistenkelige hendelser. Boken finner du på lettlesthylla, og passer for modige lesere mellom 8-11 år

Bestill bøkene fra Bærum bibliotek

Hvor er vinter – et eventyr om å vente
Vinter, aktiviteter, fakta og opplevelser
Nelly Rapp og snømannens hemmelighet

Translate »