Denne fortellingen handler om en jente som heter Malin. Malin har ingen bestevenner, men hun ønsker seg en. En dag får klassen til Malin en ny jente i klassen. Endelig får Malin sjansen til å få en bestevenn. Malin og den nye jenta som heter Leona blir veldig gode venner, de har mye til felles. Etter hvert begynner Malin og skjønne at Leona lyver om ting. Hvorfor lyver hun lurer Malin på?

Denne boken er om hverdagsliv og handler om vennskap, svik og hemmeligheter, om hvordan Malin plutselig svikter sin bestevenn. Boken er skrevet som en jeg-fortelling, og Malin beskriver følelsene sine. Jeg syntes at det er bra at den er skrevet i jeg-form fordi da får man med seg mye følelser. Når man leser boka kan den virke litt kjedelig i starten men spenningen bygger seg opp etterhvert.

Jeg syntes boken var bra, men det tok litt tid å komme inn i fortellingen. Når jeg først hadde kommet inn i fortellingen så var den litt spennende, fordi da forsto jeg at Leona hadde en ganske stor og alvorlig hemmelighet.

Boka passer for barn rundt 11-12 år fordi personene i boken er på ca. samme alder.

Elev fra Eiksmarka skole

Bestill boka her

Translate »