Verdens verste lærere av David Walliams

Dette er David Walliams’ første bok om “Verdens verste lærere”; før har han skrevet tre bøker om verdens verste barn. Han er en morsom forfatter og har til sammen skrevet 20 barnebøker. For eksempel “Gangster-bestemor”, “Ismonsteret” og “Demontannlegen”. Han har mange spennende scener i bøkene. 

I denne boka er det  ti separate historier og alle har en eller to forferdelige lærere. Boka viser mange forskjellige måter lærere kan være onde mot barn. Lærere kan være slemme men boka viser at det ikke alltid går så bra med dem.

Forfatteren bruker mange tegneserieord som sånn «boff, pang, knakk, pow» osv. Dette gjør at teksten blir mye livligere. Sammen med beskrivende tegninger blir dette en morsom bok. Det at det er ti forskjellige historier gjør det mye mer realistisk. Jeg syntes dette var en bra humorbok fordi det er så mange scener hvor de dummer seg skikkelig ut. Som dette:

«Herr Mørk var en lærer med fin dress og håret dratt bakover, han var også på vei til sin første klasse etter at han ble ferdig på lærerskolen. Han gikk fornøyd inn i klasserommet. Men det sekundet herr Mørk gikk gjennom døra falt en bøtte med vaniljesaus ned i hodet på ham.»

Det at det er ti forskjellige historier istedenfor én gjør at man kanskje ikke får tid til å leve seg så mye inn i historiene. Jeg anbefaler denne boka for gutter og jenter på barneskolen, fordi historiene foregår på barneskolen og humoren passer for denne aldersgruppa.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole

Translate »