De siste årene har Marit Eikemo seilt opp som en meget populær forfatter. For to år siden kom romanen «Alt inkludert», og fikk flere strålende anmeldelser. I år er hun tilbake igjen, med «Gratis og uforpliktande verdivurdering». Noen har sammenlignet Marit Eikemo med Nina Lykke, som skrev «Nei og atter nei». VG omtalte romanen som en «sylskarp samfunnssatire og en knakende god pageturner om middelklassehverdag og jakten på det perfekte liv.

Hanne er misfornøyd med å fortsatt bo i en trang leilighet med mann og to små barn. Hun går inn på Finn hver dag for å se om drømmehuset har dukket opp. En dag har det det. Men det er for dyrt. Altfor dyrt. Hun viser det til mannen, han er forholdsvis rolig, synes de skal se det an litt. Det viser seg at Hanne og mannen har lagt inn bud en del ganger tidligere, og siste gang endte det med at Hanne rett og slett ble ganske deprimert. Men Hanne vil ikke avvente situasjonen. Hun kontakter straks flere meglere, for hun vil ha en ny og høyere verdivurdering av leiligheten. Dersom hun får til dette, vil de kanskje få et høyere lån. Får de høyere lån, vil de kanskje få råd til drømmehuset. Med masse luft og plass og mange rom. Som de skal holde superryddig hele tiden. Tenker Hanne.

Forholdet mellom Hanne og mannen er tilsynelatende fint når romanen starter. Underveis i fortellingen kommer det flere spøkelser ut av skapet. Det viser seg at Hanne har holdt noe skjult for mannen. En hemmelighet som kan få store konsekvenser for deres videre samliv. Stemningen i romanen minnet til tider om den i Fugletribunalet av Agnes Ravatn, det utvikler seg nemlig til et riktig så spennende kammerspill mellom Hanne og mannen. Denne må leses!

Bestill boken fra Bærum bibliotek.
Finnes også som ebok. Last ned appen eBokBib, og reserver/lån boken der.

Andre titler av Marit Eikemo:
Alt inkludert (2015)
Samtale ventar (2011)

 

 

 

Translate »