Wayward Children av Seanan McGuire

Av og til finner et barn en dør i et tre, en luke de aldri har sett før i gulvet, eller en lem i bunnen av en kiste full av utkledningsklær. Alle disse inngangene leder til en verden barnet føler seg mer hjemme i enn sin egen. Men ingenting varer evig, og før eller senere må barnet ta et valg; bli i den verdenen som de kjenner i hjertet sitt at de tilhører, eller dra tilbake til verdenen de kom fra. Hva skjer med de som velger å reise tilbake? Blir hjertene deres noen gang hele igjen?

Wayward Children er en serie om disse barna som aldri har hørt hjemme i vår verden, men som likevel sitter fast her. De som har fått en smakebit av noe bedre. De som venter på dagen døra i treet skal dukke opp igjen, slik at de kan reise hjem. Her kommer Eleanor West inn. Hun var selv et av disse barna, og driver nå Eleanor West’s Home for Wayward Children. Der kan barna i det minste finne trøst i at de ikke er alene, fordi alle andre som bor der er i samme situasjon. Relasjonene mellom karakterene er like mesterlig beskrevet som de alternative verdenene Seanan McGuire dikter fram. Det føles virkelig som om du hvert øyeblikk kan åpne en dør og oppdage at det ikke lenger er soverommet ditt som ligger på den andre siden, men et landskap du tidligere kun har sett i drømme.

Første bok i serien introduserer persongalleriet (og et mordmysterium!), og bøkene etter det tar for seg historiene til de enkelte karakterene. Foreløpig er bok 1-4 utgitt, men ryktene sier at bok 5 kommer i 2020.

P.S: Hvor ofte finner du en fantasyserie der ingen av bøkene overskrider 250 sider, samtidig som du ikke føler at noe mangler? Sjelden, etter min erfaring. Wayward Children er en sånn serie.

Bestill bøkene fra Bærum bibliotek

Translate »