Tips til julelesing!
Her ser du våre favoritter blant voksenbøkene fra året som har gått.

«Hvor lenge varer vi» av Mari Andreassen.
Mari Andreassen debuterte med denne novellesamlingen i år, og den har resultert i knallkritikker, nominasjoner til Brageprisen og Ungdommens kritikerpris. De syv novellene beskriver alle en relasjon mellom to mennesker som kjenner hverandre godt, gjerne i en situasjon der de står ved et veiskille. Det er en gjennomgående følelse av desperasjon hos karakterene, og antydninger og uforløste situasjoner gir novellene en guffen stemning. Jeg gleder meg til å lese mer av henne! Finnes også som ebok, kan lånes via appen Bookbites. Anbefalt av Helena.

 

Omslagsbilde vi er fem «Vi er fem» av Matias Faldbakken.
Et ellevilt og deilig skrønete overskuddsprosjekt. Jeg ble så oppslukt at jeg glemte å gå av banen på rett stoppested. Anbefalt av Vilde.

 

 

Omslagsbilde Refrenger «Refrenger : tekster om stemmer og avtrykk» av Pedro Carmona-Alvarez.
Med utgangspunkt i egen bakgrunn som flyktning fra Chile som elleveåring, skildrer han det å skulle tilpasse seg en helt ny tilværelse; ny kultur, nytt språk, nye tradisjoner. Samtidig er det så mye du mister, når du ikke lenger har tilgang til det du har vokst opp med. Gjennom referanser fra musikk og litteratur, beskriver han hva som har formet ham som menneske. Sakprosa som gir oss kunnskap om verden, kledd i skjønnlitterær språkdrakt. Anbefalt av Bent Inge.

 

Omslagsbilde En amerikansk forbrytelse«En amerikansk forbrytelse» av David Grann.
Dette er en rå og sjokkerende western fra virkeligheten. Om en styrtrik indianerstamme som en etter en blir tatt av dage, de aller første FBI-agentene som forsøkte å løse gåten, og alt det de aldri fortalte media, men som journalist David Grann nå avslører etter grundig etterforskning.Finnes også som ebok, kan lånes via appen Bookbites. Anbefalt av Elin.

 

 

Omslagsbilde Min mor doede barnloes«Min mor døde barnløs» av Tore Tveit.
Tittelen gjorde meg nysgjerrig og jeg ble ikke skuffet. Dette er en trist, morsom og velskrevet bok om familie, ensomhet – og om Skien. Den tidligere læreren Knut Oskar har sin egen strategi for å forstå det som har skjedd tidligere og for å finne en vei videre. Finnes også som ebok, kan lånes via appen Bookbites. Anbefalt av Randi.

 

 

Omslagsbilde Hvit doed«Hvit død» av Robert Galbraith.
Dette er bok nummer fire i min favoritt-krimserie. Cormoran Strike og Robin Ellacott er to detektiver som i hver bok løser mysterier og saker. Det høres kanskje ut som mange andre kriminalromaner, om det ikke hadde vært for de nydelige portrettene  av hovedpersonene. De fremstår som ekte og tillitsvekkende, og du får lyst til å bli enda bedre kjent med dem. Nå venter jeg spent på bok nummer fem! Anbefalt av Katarzyna.

 

Omslagsbilde Dei sju dorene«Dei sju dørene» av Agnes Ravatn.
Dette er en krim som passer utmerket for oss som vanligvis ikke leser krim. Spennende, underholdende og morsomt. Og med en litteraturprofessor i hovedrollen. «Dei sju dørene» er absolutt på høyde med «Fugletribunalet». Finnes som ebok og elydbok, kan lånes via appen Bookbites. Anbefalt av Elizabeth.

 

 

 

Translate »