Wilder Girls av Rory Power

En ekstra ryggrad. Et gjengrodd øye. Blåmerker som aldri slutter å vokse. Dette er bare noen av de uforklarlige tingene som skjer med jentene på Raxter Island.

Så lenge noen kan huske har det ligget en internatskole for jenter på den lille øya utenfor Maine. Tidligere var gangene på Raxter School for Girls fylt av lyden av skravling og latter. Nå er det ikke mange jenter igjen på skolen, og man hører oftere smerteskrik enn latter. For halvannet år siden begynte noe å endre naturen og dyrene på øya. Dette noe kom seg etter hvert inn på skolen og inn i kroppene til jentene og lærerne deres. Så snart militæret fikk nyss om hva som pågikk stengte de av hele øya. Jentene og lærerne deres ble plassert i karantene innenfor skolens murer. Beskjeden de har fått fra fastlandet er «Hold ut. Overlev. Vi jobber med en kur.» Lærerne prøver å opprettholde rutinene på skolen så godt det lar seg gjøre, men det er lenge siden noen kunne spise seg mette eller sove bekymringsfritt.

I denne usikre hverdagen gjelder det å finne seg en gjeng man kan holde sammen med og passe på. Det er for smertefullt å bry seg om alle de andre jentene når man aldri vet hvem som fortsatt er i live neste dag. Hetty, Byatt og Reese har holdt sammen siden de kom til skolen første gang. De passer på å dele søsterlig det lille de får av mat, klær, varme og ikke minst historier om tiden da alt fortsatt var normalt. Når én av jentene forsvinner, snus alt på hodet.

«Wilder Girls» er den typen bok man ikke vil skal ta slutt. Kombinasjonen av de groteske beskrivelsene av hvordan jentenes kropper forandrer seg og hvor intenst de føler for hverandre, gjør dette til en leseopplevelse som sitter i kroppen. Ingen kan elske og hate hverandre som unge jenter.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »