Beskytteren av Harlan Coben

Det er bare åtte måneder siden Mickey Bolitar og foreldrene landet i Los Angeles etter et omflakkende liv. Han så fram til å begynne på videregående, spille på et ordentlig basketballag og leve som en helt vanlig gutt.

Nå er alt annerledes. Faren er død, moren er på avrusning og Mickey bor hos onkel Myron. I nabolaget bor Bat Lady, en sprø gammel dame som det går mange rykter om. En dag på vei til skolen går Mickey forbi det falleferdige huset hennes, så står hun der i døra og sier ”Mickey, faren din lever”. Det kan ikke stemme for han var jo selv til stede og så faren dø i en bilulykke.

Mickeys eneste venn på skolen er nesten-kjæresten Ashley Kent, og da hun forsvinner sporløst, vil Mickey gjøre alt for å finne ut hva som har skjedd med henne. Han får hjelp av to av skolens «tapere» Ema og Spoon. De er egentlig to herlige personligheter og tonen de tre imellom er kjapp og humoristisk. Ashleys venninne, Rachel, henger seg også på.

Mickey skjønner at Bat Lady har nøkkelen til mange ubesvarte spørsmål, også om foreldrenes fortid. Sporene fører de fire inn i en skitten underverden hvor de utsetter seg for stor fare, og Mickey mest av alle, for han er villig til å gå langt for å beskytte de han er glad i.

En bok med høyt tempo og spenning fra begynnelse til slutt. Du får ikke svar på alle mysteriene i denne romanen, men da er det bare å låne med seg alle tre bøkene i serien med en gang. De to neste heter  Jegeren og Oppdageren.

Translate »