Trollhjertet av Jack Henseleit

Boka Trollhjertet er frittstående og nummer to i bokserien Vargtimen. Trollhjertet kan plasseres i mellom sjangeren magisk realisme og grøss der handlingene foregår i den normale verden mens det finnes magi og overnaturlige hendelser.

Søsknene Anna og Max er på ferie på et hotell med faren sin i England. Hotellet er luksuriøst og ligger fredelig til, men det skjer ting der, en gutt nær hotellet har forsvunnet og de to søsknene prøver å komme nærmere sannheten i mysteriet. De to søsknene møter merkelige personer og særlig Anna blir tiltrukket en mystisk elv, etter hvert finner de ut at det kanskje ikke bare er en som har forsvunnet?…

Boka er skrevet fra forfatterens synsvinkel, altså i tredjeperson. Jeg synes at dette er det boka passer til i og med at vi har to hovedpersoner i boka.  Forfatteren gjør noe ganske interessant i denne boka; han bruker humor og glede i tillegg til spenning, gjerne når det ikke er så mye spenning. Jeg synes verken boka er for rask eller treig, det varierer litt, og det liker jeg. Boka har et språk som kan være passende for 9-12 åringer, mens de som er litt eldre kanskje ikke får like stort utbytte av boka. Boka har en god balanse mellom når beskrivelsene er seriøse og når de kan få leseren til å le. I tillegg kan leseren lett leve seg inn i stemningen på de forskjellige stedene og de forskjellige situasjonene i boka. Det som gjør denne boka bra er balansegangen i den, men man kan begynne å kjede seg litt mot slutten. Henseleit tar mange litterære virkemidler i bruk og det er åpenbart at han har tenkt gjennom boka.

Elev, 7. trinn fra Eiksmarka skole

Bestill boka her

Translate »