Det er ikke bare de voksne som har gått til valg i år! Siden 28. august har barn og unge i Bærum kunnet stemme på Barnevalget 2023, og nå er vinneren kåret!

Barna har kunnet velge mellom 8 kandidater fra kjente og populære barnebøker, og stemmeopptellingen viser at årets vinner ble Trollet (kjent fra bl.a. Bukkene Bruse på badeland) med slagordet: «Ja til pranks». Over 380 barn stemte, og Trollet vant med god margin foran Pulverheksa og Doktor Proktor. Bøkene om Bukkene Bruse og Trollet er skrevet og tegnet av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund.

Trollet er en artig figur, som både skremmer og gleder barn i den morsomme Bukkene Bruse-adapsjonen til Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund. Det er aldri kjedelig med trollet i nærheten, særlig siden han finner på så mange pranks! Vi gleder oss til å se hva slags sprell Trollet finner på i den nyeste boken om Bukkene Bruse: «Bukkene Bruse og julenissen». Hvem kan julenissen være, mon tro…?

Bøkene om Bukkene Bruse finnes på alle våre bibliotek, og som e-bok/e-lydbok i BookBites-appen vår.

I år er første gang vi i Bærum arrangerer Barnevalget, etter en idé fra Danmark. Vi er stolte over at så mange barn hadde lyst til å delta i årets valg, og gleder oss allerede til å arrangere valg i 2025 😊 Målet med kampanjen har vært å styrke barns forståelse for og lyst til å delta i demokratiet.

Translate »