En jul i Småland for lenge siden av Astrid Lindgren

Vil du vite hvordan julen var før i tiden? Da er dette boken for deg.  Astrid Lindgren beskriver en jul fra 1913 hvor hun blir med ut for å hogge juletre, juleforbredelser og den magiske opplevelse av og stå opp julaftenmorgen hvor huset er endret til et magisk julehjem.  Her får du et godt innblikk i hvordan julaften var før i tiden fra morgen til kveld. En fin høytlesningsbok med gode illustrasjoner av Cecilia Heikkilä.

Lån boka Jul i Småland

Hva annet består julen av enn god mat og pakker? Julen er så mye mer enn det. Hva er det med de små opplevelsene som vi gleder oss over ved julen? Laura Di Francesco minner oss på disse opplevelsene i boken « Jul – hva er det?» de små fine opplevelsene  som vi setter pris på, men som vi ikke alltid klarer å se, de små opplevelsene som er med på og gjøre julen til en fin høytid. Hva hadde julen vært uten disse? En vakker bok om hva som er med på og gi oss juleglede.

Lån boka JUl – hva er det?

I «Snøballkrigen» av Sigmund Løvåsen møter vi Åsmund og hans oldemor som er dement. Oldemor glemmer mer og mer for hver dag, men en ting husker hun og det er den store snøballkrigen, en gammel juletradisjon som de pleide å ha i bygda på lillejulaften da hun var barn. Sammen med vennen sin Margit prøver Åsmund og få i gang den gamle tradisjonen snøballkrigen på lillejulaften, og det må skje før oldemor glemmer helt hva den dagen betydde for henne. Dette fører til utfordringer, komiske og mange gode opplevelser for både Åsmund og Margit. En varm og fin kalenderbok som gir god julestemning.

Lån snøballkrigen her

Translate »