Visste du at mange av bibliotekets e-bøker for barn er illustrerte? Vi på biblioteket opplever at mange barn er glad i de illustrerte, fargerike og actionfylte seriene, og her kommer tre anbefalinger for barn som kan lånes digitalt, helt gratis. God lesing! 

Verdens verste leirskole
Marius Horn Molaug og Kristoffer Kjølberg
(Verdens verste-serien)

Ruben skal på leirskole og rektor vil gi han og de andre elevene en uke de sent vil glemme. De må nemlig på en god, gammeldags NATURLEIRSKOLE, som rektor kaller det. Når bussen stanser midt ute i ødemarka, må klassen hamle opp med teltoppsetting, knuteknyting og en haug med andre læringsmål, for eksempel å kunne alt om kart, kompass, pinnsvin og maurtuer.

I Verdens verste-serien er det så langt utgitt 8 bøker, og alle er tilgjengelige i BookBites. Bøkene kan, men må ikke, leses i rekkefølge. Bare begynn på en som er ledig nå, og la deg rive med av Ruben og bestekompisen Kent og alt det rare de finner på. Bøkene er morsomme og har humoristiske situasjoner som man kan kjenne seg igjen i. Bildene ligner litt på tegneseriestriper med snakkebobler, og liker du
En pingles dagbok, så liker du nok Verdens verste-serien!

 

 

 

Flukten til verdens ende
Arne Svingen og Eivind Gulliksen (Agent Elvin Griff-serien)

Elvin Griff er 11 år og har nettopp rømt fra den topphemmelige agentskolen han har gått på siden han ble født – og nå er det mange som er ute etter han. Han må bruke alle triksene han har lært for å unngå å bli tatt, og han kan gjøre de mest utrolige ting for å lure seg unna fiendene sine. Han er nesten som en ninja, og det vises på de store og actionfylte bildene.
Etterhvert får Elvin seg et sidekick, Lydia, og sammen blir de et superteam som kjemper mot slemme voksne og mobbere. I dag finner du to bøker i serien i BookBites, og en tredje bok er på vei.

 

Hårete fakta
Ingelin Røssland og Jenny Jordahl (Lesebra-serien)

Lesebra er en serie som passer for de som øver seg på å lese, men faktabøkene passer egentlig like godt for alle som vil lære noe nytt. Tror du ikke at en bok om hår kan være spennende?
Tro om igjen! Forfatteren skriver om noe av det rareste og fineste vi har på kroppen, og hvor opptatt vi har vært av hår helt siden før vikingtiden (har du hørt om Harald Hårfagre?). I boken Blodige fakta kan du lese sprø fakta om blod. Litt ekkelt og veldig gøy!

Du kan låne opptil tre bøker samtidig i BookBites, og når du er ferdig med en bok blir du spurt om å levere den inn igjen. Boksøket kan avgrenses på alder, språk og om bøkene er ledige akkurat nå. Det er også mulig å ta valg rundt skriftstørrelse og utseende, og finne det som passer best for deg. Les mer om hvordan du kommer i gang her.

Translate »