Fargerike Freddy

– av Rachel Bright

Vær deg selv, uansett hvor vilt og fargesprakende det blir!

Fargerike Freddy klekkes ut av egget, og da begynner spetakkelet. Etter mye klaging og kakling fra hønene, blir de til slutt med på leken, slår seg løse, og har det gøy sammen.

Kan lånes her.

 

 

Kanskje…

– av Chris Haughton

Apemamma gir de tre apebarna sine streng beskjed om å ikke gå noe sted mens hun er borte, for i jungelen lurer tigre. Men så snart hun er borte får de veldig lyst på mango! Det kan vel ikke skade å bare se litt på de? Kysten er klar!

En morsom bok om å ikke følge beskjeder man har fått.

Kan lånes her.

 

Steder å tisse

– av Svein Nyhus

Kan man skrive en morsom og filosofisk bok om å tisse? Vi følger en tissende gutt i omtrent samme positur på hvert oppslag. Han tisser, både her og der. Og mens han gjør det, undrer han seg, observerer han og tenker: alle tisser, både mennesker og dyr, om dagen og om natten, ute og inne. Vi kan love at den er like morsom for de voksne som for barna. Og tissing går jo aldri av moten!

Les, les, les!

Kan lånes her.

 

Hvorfor det?

– av Kaia Dahle Nyhus

Hvorfor er det ikke lov til å slå? Hvorfor må man være et godt menneske? Hvorfor betyr pil pil? Og alt annet man kan komme til å tenke på. Her stilles alle spørsmål, men ikke alle blir besvart. 

Boka har humor, uendelig med undring og veldig mange spørsmål.

Kan lånes her.

 

 

Boken som ikke ville bli lest

– av David Sundin

Pass deg! Det gjelder å lese boka før den finner på noe sprell!

Her kan sidene fly vekk, brenner opp, eller gjemmer teksten fra deg. Det skaper en utfordrende, interaktiv og veldig morsom høytlesningsstund for både leser og lytter.

Men vær forberedt … alt kan skje!

Kan lånes her.

 

 

Jeg er brun

– av Ashok Banker

En av fjorårets viktigste bøker! På hvert oppslag møter vi barn som viser hvor i verden de kommer fra, hvilket språk de snakker, hvordan de ser ut og hva de liker å gjøre, for å nevne noe. Er det så unikt da? Ja, for i vår jungel av hvite barnebøker, er denne boken et flott tilskudd. Alle barna er brune, i alle variasjoner og nyanser. Og det er noe vi alle trenger å se!

Boka viser at brun er bra, vakkert og fantastisk.

Kan lånes her.

 

Labyrint-detektiven Anton:
og mysteriet om det magiske himmelslottet

– av Hiro Kamigaki

En stor, fantastisk vrimlebok! Her følger du ulike karakterer, du kan prøve å løse et mysterium, eller komme deg igjennom fargesprakende illustrasjoner. Her får vi sider stappfulle med overveldende, vakre detaljer.  

Lykke til med å komme deg frem i alt virvaret.

Kan lånes her.

 

 

 

 

Dyrene sover

– av Kjersti Annesdatter Skomsvold

Bo skal legge seg, men først skal han spise kveldsmat, bade, pusse tenner og tøyse litt. Han er som en papegøye, en bjørn, en sjiraff – for å nevne noe. Og mamma, hun er på leken. Mye av leken er det også hun som står for, og det er herlig å se det gode samspillet og kjærligheten mellom disse to. Her er det legging som står i fokus, men uten alt kjaset og maset som legging ofte er, også i litteraturen.

En fin påminnelse til oss voksne om å være med på leken innimellom!

Kan lånes her.

 

Den lille urosaurusen

– av Rachel Bright

I denne boka møter vi en liten dinosaur (urosaurusen), som skal ut på piknik i skogen. Men straks han har lagt i vei, sniker bekymringene seg på. Hva om han ikke har nok mat, hva om han går seg vill eller møter skumle dyr? Til slutt holder bekymringene på å ødelegge hele utflukten.
Heldigvis kommer han på noen tips han har lært av moren sin: slapp av, ro ned og finn frem noen ting som gjør deg glad og trygg.

Fin å lese med barn som er litt bekymret av seg.

Kan lånes her.

 

Å ri på enhjørninger

– av Mariangela Cacace Di Fiore

En vakker, viktig, og vanskelig bok om kreft, barn og sykehus.

Di Fiore har selv erfaring med barn på langvarig sykehusopphold på kreftavdelingen, og skriver sårt og ekte om barnets opplevelser, følelser og tanker. I tillegg skildres teksten med utfyllende og vakre illustrasjoner, som gir innblikk i barnets fantasi i den tunge situasjonen. 

Kan lånes her.

 

 

 

Translate »