The outsider av Stephen King

I den lille byen Flint City blir 11 år gamle Frankie funnet mishandlet og drept i en park. Gjennom etterforskning og vitneavhør rettes søkelyset mot byens populære lilleputt-trener, Terry Maitland. Et vitne har sett ham slippe Frankie inn i bilen sin rett før drapet skal ha skjedd, og et annet vitne har sett ham komme ut av skogholtet i parken senere, tildekket av blod.

Drapet utløser nærmest hysteriske tilstander hos byens mange foreldre, og behovet for en rask oppklaring er presserende. Da de i tillegg finner Terrys DNA og fingeravtrykk på åstedet konkluderer etterforsker Ralph Anderson med at Maitland er ansvarlig for drapet, og beordrer ham offentlig arrestert foran fulle tribuner midt under en lilleputtkamp.

Byen puster lettet ut til tross for Maitlands popularitet, men for Ralph Anderson er skråsikkerheten kortvarig. Samme helg som Maitland angivelig drepte Frankie oppholdt han seg på en lærerkonferanse sammen med flere kolleger. Alibiet viser seg å være ganske så bunnsolid, og Anderson har dermed en siktet som ifølge bevisene har vært to steder samtidig.

Stephen King er en mester i både karakterbygging og skrudde plot, og her får man virkelig begge deler. De første 200 sidene er så spennende at jeg selv måtte prioritere lesing over søvn, og det var nærmest en lettelse å komme til det litt roligere tempoet i andre halvdel. Hvis du liker deg i grenselandet mellom realisme og det overnaturlige er Stephen King som favoritt-onkelen du alltid vil sitte ved siden av i familieselskaper. HBO har laget serie av boken, og med 7,7 i rating på IMDb vil jeg tro den er et godt alternativ hvis man foretrekker mer visuell underholdning.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Bestill HBO-serien fra Bærum bibliotek

Translate »