The War On Drugs slo ned som en særdeles positiv bombe i musikkmiljøer med sitt glimrende tredjealbum «Lost In The Dream» fo tre år siden. Albumet ble kåret til årets album hos anmeldere verden over og musikkglade folk fikk virkelig øyne og ører opp for gruppen, som først og fremst består av Adam Granduciel og hans musikalske kompanjonger. Etter en omfattende turne og vel anvendt studiotid er de nå tilbake med oppfølgeren «A Deeper Understanding», hvor det skal bevises om forrige plate var et blaff eller om det er nok krutt igjen i tønna til å opprettholde interessen hos fansen.

Var du blant de som hadde sansen for Granduciels lange, episke widescreenlåter i forrige runde, så får du valuta for pengene her. Albumet byr på maaaange og laaange og stort sett glimrende låter. Best av alle er «Thinking Of A Place» som tikker inn på nærmere 12 minutter!
Det er lett å få assosiasjoner til 80-talls radiovennlig rock og stemmeprakten til Tom Petty,Bruce Springsteen m.fl, så dette går i hvert fall først og fremst hjem hos middelaldrende gubber som for evig er lenket fast i 80-tallet, akkurat som denne skribenten. Hos meg kommer assosiasjonene til tidlig Waterboys, den gangen de var hovedleverandører av The Big Music. Det dreier seg om herlig melodiøs gitarrock  innpakket i deilig synthteppe hele veien.

Widescreen-følelsen som fremkalles gjennom de episke låtene til The War On Drugs egner seg ypperlig som soundtrack til bilkjøring og den avslappende, intimt lavmålte syngestilen til Granduciel gjør albumet til en plate som fungerer vel så bra nattestid som på dagtid. Albumet setter forventningene høyt til  The War On Drugs som i slutten av november holder konsert i Oslo Spektrum.

Er så albumet like bra som det overraskende bra forrige albumet ? Nja. De rendyrker den magiske stemningen som gjorde Lost In The Dream så bra og utnytter de samme triksene for alt de er verdt. Det kan kanskje fremstå noe monotont og ensporet når alle de lange, ganske liktlydende låtene  er ferdig etter ca 70 minutter. Noe mer variasjon og nye elementer kunne platen kanskje tjent på. Men her har de gått for oppskriften som fungerte utmerket sist gang, så de velger naturlig nok å safe inn til en sikker seier. Og likte man den forrige platen er det vel først og fremst mar av akkurat det samme lytteren ønsker seg ?

The War On Drugs A Deeper Understanding kan faktisk være akkurat det man trenger for å komme seg gjennom en laaaang vinter !

Trykk her for å låne «The War On Drugs – A deeper understanding»

Translate »