Billie Eilish – When we all fall asleep, where do we go?

Skrevet av: Jo Scharning

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell (for et navn!?) har tatt av som en rakett på stjernehimmelen. I 2016 slapp Billie sin første singel, «Ocean eyes», i en alder av 14 år! Nå har hun platedebutert med «When we all fall asleep, where do we go?».

Musikalsk sett sprudler det overskudd, kreativitet og spilleglede av «When we all fall asleep, where do we go? (WWAFAWDWG)». Produksjonen som Billies bror Finneas (kjent bl.a fra TV-serien «Glee») står for, leker alltid med lydbildet og inkorporerer masse cuts, samples og vendinger som gjør at gjennomlytting av plata aldri blir monotont eller kjedelig.

Billie leverer gode tekster som balanserer mellom såre og tøffe uttrykk. WWAFAWDWG er et veldig variert album sjangermessig. Det er ikke så ofte moderne artister, spesielt ikke 17-åringer, lager en så helstøpt og eklektisk langspiller. Tunge hip-hop beats og club-bangers som «Bad Guy» gir plass til sarte akustiske ballader som «Listen Before You Go». Du hører inspirasjonskilder som Amy Winehouse, Kendrick Lamar og faktisk litt av den norske bølgen med artister som Aurora og årets spellemannsprisvinner Emilie Nicholas.

Billie Eilish er en fantastisk bra formidler og vokalist. Det tas heeeelt ned på visse partier, hvor teksten nærmest hviskes inn i øret ditt. «When the party’s over» og «Xanny,» som handler om den reseptbelagte psykiatrifavoritten Xanax, er et gode eksempler på denne dynamiske vokalleveransen. Det låter veldig «Indie», samtidig som hun ikke har noen av de typiske og noe irriterende Indie-vokal trekkene som dominerer moderne popmusikk for tiden, med merkelig tilgjort diksjon og aksenter.

Kort fortalt, en meget imponerende og morsom debutplate, vi gleder oss til fortsettelsen!

Translate »