Med på leken
av Kristin von Hirsch og Pia von Hirsch

Amalie er 18 år og deler alt med kjæresten Benjamin. Det er ikke sex hun er på jakt etter når hun drar på fest sammen med venninnen Maja for å ha det gøy. Dessverre blir det alt for mye alkohol på dem begge og Amalie mister kontrollen. Etter å ha kastet opp over hele seg, slukner hun. Nesten bevisstløs blir hun utsatt for overgrep av en bekjent. Hun anmelder voldtekten, men den blir henlagt.

Etterpå kjenner hun bare smerte og skam, og en periode vil hun helst dø. Heldigvis har hun mennesker rundt seg som er glad i henne, som er med på å lokke henne tilbake til livet. Det hjelper å gå til psykolog, komme vidre.
Rasende ønsker hun hevn. Hevntanken motiverer, gjør henne sterk og fokusert. Hun fordyper seg i bøkene, og leser alt hun kommer over av forhold mellom kjønn. Bl.a. «møter» hun en dame på universitetsbiblioteket, Simone de Beauvoir, som skrev og tenkte mye om kvinner, menn og samfunn.
All kunnskapen gir henne krefter og styrke til å motsi innarbeidede fordommer. Hun oppdager ukultur i måten mange unge menn snakker om kvinner, som om de skulle være horer og ikke har egen vilje.

“Med på leken” får deg til å tenke. Kanskje vil du tenke annerledes neste gang du leser om en voldtekt.
Sterk og aktuell ungdomsroman. Anbefales alle fra 15 år – også voksne!
BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Translate »