Den Grusomme Svømmetreneren av Jozua Douglas

Boka  handler om svømmetrening, men  den skal vise seg å inneholde veldig mye mer!

Leo er en helt vanlig gutt, uten noen spesielle talenter, mener han selv i hvert fall, og det er helt greit for ham.

Han vil  helst gjøre gøyale ting som å dra til Vidundervannland med vannsklier og lignende.

Faren hans, Herr Brun, er ekstremt opptatt av berømmelse. Siden Herr Brun ikke har klart å bli berømt selv, synes han det er en god idé at sønnen Leo blir berømt. Farens plan er at Leo skal bli en superstjerne, en kjendis, en stor helt. Dette skal helst skje ved at Leo blir  verdensmester i svømming!

Svømmetreneren er den store stjernen Boris Kvikksølv. Boris er en svømmelegende som har vunnet seksten verdensmesterskap. Han er også en kjendis på TV,  jurymedlem i talentkonkurranser, pluss at  han samler inn penger til syke selunger på sitt eget selsenter.

Etter en uke finner Leo fort  ut at han ikke er god i svømming, han er i M-gruppen. Det er barn med minus-talent, kalt Minusgruppen.

Faren tror at M’en står for Mester-gruppen! Han blir  veldig ivrig og setter igang et voldsomt treningsopplegg for sønnen Leo,  7 dager i uka.

Leo  og de andre barna i M-gruppa synes Boris Kvikksølv er en frekk, slem og ond svømmetrener. Men Boris Kvikksølv ses på som en helt av alle i samfunnet.

Så starter virkelig spenningen. Leo oppdager, ved å overhøre en hemmelig samtale, at Boris Kvikksølv har kidnappet et barn! Da er det nok for Leo. –  Han hater svømmetreningen, så  sammen med nabojenta Lisa, pluss  faren hennes  setter han igang og vil prøve å redde den kidnappete jenta.  Det viser seg etter hvert at Boris Kvikksølv er innblandet i mer enn kidnapping, det foregår også ulovlige ting med selene.  De jobber hardt for å finne ut hva som egentlig skjer bak den gyldne fasaden til Boris Kvikksølv.

Det er drivende  spenning, men også mye humor utover i boka..

Uten å røpe for mye, kan  det sies at både  Herr Brun og Leo får sin berømmelse. –  Leo blir en helt til slutt, bare på en litt annen måte enn faren hadde tenkt seg.

Lån boka her!

Translate »