The VVitch: A New England Folktale

I en tidsalder hvor blockbusterne bare blir dyrere, mer actionfylte og fullere av heseblesende spesialeffekter holder den gode gamle skrekkfilmen overraskende god stand. Mye omtalte The Witch fra 2015 er et kremeksempel på at man verken trenger mye penger eller kjente fjes for å lage god og skummel film.

I Amerika på 1600-tallet flytter en liten puritanerfamilie vekk fra landsbyen og ut i skogen etter en religiøs krangel med kirkefedrene. Familiefaren William og tvillingene Mercy og Jonas trives med det tilbaketrukne livet i skogen, men de andre i familien sliter med isolasjonen og det harde arbeidet – særlig den vakre tenåringsdatteren Thomasin. En dag hun passer på nyfødte Samuel forsvinner plutselig barnet. Tvillingene hevder at Thomasin er en heks som har solgt sin sjel til djevelen og drept Samuel for å lage heksebrygg…

The Witch er en stilfull, elegant og nesten litt gammelmodig skrekkfilm som fokuserer mer på psykologi og økende frykt og ubehag enn ting som hopper på vinduet og sier bø! Skuespillerprestasjonene er svært gode, unge Anya Taylor-Joy overbeviser som den lidende Thomasin og de britiske karakterskuespillerne Kate Dickie og Ralph Ineson gir skremmende liv til de puritanske foreldrene. En skummel og vakker film som setter seg i ryggmargen.

Bestill filmen fra Bærum bibliotek

Translate »