Det var mange som satte seg ned med spenning når første episode av Star Trek: Discovery ble sendt i 2017. Da var det 12 år siden sist en ny Star Trek-episode hadde blitt sendt på TV. Heldigvis for fansen viste det seg at Discovery er en spennende, velspilt og filosofisk serie som sikter mot stjernene. Det tok altså noen år, men nå er endelig Star Trek tilbake for fullt som et kulturelt fenomen (det jobbes etter sigende med intet mindre enn tre nye Trek-serier – en med selveste Patrick Stewart, en med Michelle Yeoh og en animert serie).

Og renessansen begynner her. I seriens begynnelse blir vi kjent med Michael Burnham, Spocks hittil ukjente adoptivsøster, som mønstrer på et stjerneskip under den dyktige kaptein Philippa Georgiou, spilt av Hong Kong-stjernen Michelle Yeoh. Samtidig ulmer det i de krigerske klingonenes rike, hvor en karismatisk leder samler alle de forskjellige husene og maner til krig mot Federasjonen (Star Trek-universets interplanetariske FN). Konflikten er uunngåelig, og gjennom Star Trek: Discoverys første sesong må temmelig uerfarne soldater både ta vanskelige og konfliktfylte valg, lære seg krig etter en mannsalder med fred, og erfare at fienden ikke nødvendigvis bare kommer utenfra.

Star Trek: Discovery er spennende, moderne og dramatisk science fiction med et stjernelag av skuespillere. I tillegg til Yeoh dukker Jason Isaacs opp som cowboykaptein, Sonequa Martin-Green fra The Walking Dead spiller Michael, og monsterkongen Doug Jones spiller det forsiktige romvesenet Saru. Andre sesong begynte nylig, så forhåpentligvis blir det lenge til neste gang vi må vente i årevis på nye historier fra Trek-universet.

Bestill sesong 1 fra Bærum bibliotek

Translate »