Splintret av Neal Shusterman

I en fremtid der tenåringer mellom tretten og atten år brukes som ufrivillige organdonorer møter vi ungdommene Connor, Lev og Risa. Av diverse årsaker er de plukket ut for en overgang til en delt tilstand (fra en reklamebrosjyre til privateide Happy Jack høsteleir). Foreldrene til Connor orker ikke lenger å forholde seg til den opprørske Connor og de melder ham på som organdonor. Risa har vokst opp på et statlig barnehjem og etter fylte 13 år har hun ikke utmerket seg på noe vis så hun blir og plukket ut til fragmentering. Lev derimot vet at han er pekt ut til fragmentering fra den dagen han ble født. Levs familie er strengt religiøse og er nøye på å oppfylle samfunnets og sin religions krav. På trettenårsdagen holdes det en stor fest på golfklubben til hans ære. Minst to hundre mennesker er møtt frem for å ta farvel med hans legeme. Lev er glad og stolt over å være den utkårede, og nå er endelig dagen kommet der han skal oppfylle sitt livs mål. De beste av flokken bør gis tilbake til Gud. Tilfledigheter gjør at Connor, Risa og Lev møtes og havner på flukt fra myndighetene. Ved hjelp av aktivister som motarbeider fragmenteringssystemet, smugles ungdommene sammen med andre tenåringer til en sikker sone for fraggere. Her begynner deres kamp for å overleve til de fyller atten år og ikke lenger behøver å være på flukt. Underveis utfordres svik, vennskap og lojalitet.

Splintret er bok 1 i bokserien Livsloven av Neal Shusterman og er blitt en internasjonal bestselger. Boken er uhyggelig, tankevekkende og stiller en del viktige moralske spørsmål om verdien av et menneskeliv.
Boken utsøkt spennende men samtidig lettlest og passer for ungdommer fra ca 15 år.

Anbefalt av Oddbjørg

Det er planlagt 4 bøker i denne serien. De 2 første er utgitt i 2016, de 2 neste i serien er akkurat utgitt  og har fått tittel Sjelløs og Samlet.

Lån boken her: http://brmweb.barum.folkebibl.no/cgi-bin/websok?tnr=430276

Translate »