Alt som rimer på Gro av Elin Hansson. Gro har aldri vært forelsket, mens bestevenninnen Mina forelsker seg hele tiden. En dag starter det en ny gutt i klassen, og Gro kjenner at det sier pang i magen.
Men Mina blir selvfølgelig også forelska…i den samme gutten, og hun vil ha han for seg selv. Da skriver Gro i dagboken sin: «Noen ganger tar en annen person så mye
plass at det ikke er pust nok til den andre». At Mina vil bestemme alt føles urettferdig. Heldigvis har Gro mormor, og det gir trøst og styrke å snakke med henne. Gro tør å gjøre som hun selv vil, noe som fører til at hun mister vennen Mina…

Boken er morsom og trist, og slutten overrasker leseren. Anbefales fra 10 år. Finnes også som E-bok på bookbites.
Du kan låne boken her!   

 

Alma Freng og solfangerne av Ida Tufte Michelsen. Alma er så lei, for nå har hun og faren hennes flyttet igjen. Hun trives ikke på skolen,
hun blir gjort narr av, og rekker ikke å bli kjent med noen…før hun plutselig igjen må flytte. Hva er det de rømmer fra? Er det noen de gjemmer seg for?
Så om natten når ingen ser det, flytter mystiske Elinora inn i nabohuset. Faren til Alma får sjokk når de møtes, og han nekter Alma all kontakt med naboen. Men de møtes likevel i skjul,
og Alma får vite at Elinora er både farmoren hennes og en Solfanger. Alma bor i et diktaturlignende samfunn som blir styrt av Storminister Gabriella Grubel. Gabriella og vaktene hennes driver med overvåkning, og det er veldig farlig å kritisere dem. Nå er solfangerne i stor fare, og det er bare Alva som kan redde dem!

Spennende fantasy anbefales  fra 10 år. Finnes også som E-bok på bookbites.
Du kan låne boken her!   

 

Brune av Håkon Øverås. Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune. Brune er en superhelt som maler ting brune, og han er ikke redd for noen ting. Boken handler om å få mot til å «ta saken i egne hender» når noen er plagsomme. Dette er 1. bok i serien om Brune, Svartle og Blåse. Boken har en del tekst, og fine og morsomme illustrasjoner.  Passer kjempefint til alle på barneskolen enten som høytlesning eller at du leser selv.
Du kan låne boken her!

 

Hageboka for små gartnere av Kirsten Bradley. En smekkfull bok av inspirerende og gøyale aktiviteter for deg med hage, en balkong eller bare en liten vinduskarm.
Du blir kjent med naturens kretsløp ved å plante et frø og se det vokse. Uansett årstid, uansett hvor du bor: Grav i jorda, lek og lær om naturen som omgir deg med trinnvise forklaringer og fine illustrasjoner.
Boken anbefales til alle barn. Hvis du kan lese, kan du sikkert gjøre mange av aktivitetene uten en voksen!
Du kan låne boken her!

Translate »