Gutten i kjelleren av Katherine Marsh

Anbefalt av: Anne Jorunn Berg

14 år gamle Ahmed har flyktet fra krigsherjing i Syria. Der har han mistet tre familiemedlemmer i et bombeangrep.

Faren og Ahmed flykter i båt mot Europa, men Ahmed mister faren under den farefulle overfarten. Ahmed klarer å komme seg til Belgia og Bryssel hvor han søker tilflukt i en tilfeldigvis åpen kjeller i et hus. I dette huset bor også amerikanske Max, som motvillig har måttet flytte til Belgia på grunn av farens jobb. Max oppdager Ahmed i kjelleren og hjelper ham med å overleve og skjule ham der nede. Etter hvert kommer det terrorangrep i Bryssel og myndighetene er på jakt etter alle som ser utenlandske eller muslimske ut.

Ved siden av dette hjelper Max Ahmed til og med til å få skoleplass, som er et av Ahmeds største ønsker. Ahmed og Max sitt vennskap vokser etter som de blir kjent med hverandre. Historien veksler kapittelvis mellom de to guttenes opplevelse av sitt nye hjemland.

Max er opptatt av å hjelpe, han er inspirert av en sann historie om en mann som bodde i gaten hans. Denne mannen skjulte en jødisk gutt under 2. verdenskrig og dermed reddet han denne guttens liv.

Samtidig vil Max få fram at ikke alle muslimer er terrorister. Men denne hjelpeaksjonen skjuler han hele tiden for sine foreldre. Han vet egentlig dette er galt, han bryter deres tillit. Det går så langt som at han rømmer sammen med Ahmed fra Bryssel mot Ungarn hvor de har fått høre at de kanskje kan finne faren til Ahmed som likevel har overlevd.

Dette blir en utrolig halsbrekkende, spennende reise gjennom flere land i Europa, med grensekontroller, mange togskifter og flukt fra politiet.

Dette er en tidsaktuell, sterk historie om familie, flyktninger, mot og sterke vennskapsbånd. Samtidig er den veldig spennende, drivende godt fortalt av forfatteren.

Lån boka her!

Translate »