Pokaltyven av Lars Mæhle

I begynnelsen av boka får vi vite at Kalle har flyttet til et nytt sted og skal begynne på en ny skole; Maribakken skole. Kalle er en nokså sjenert gutt og gruer seg til den første dagen på skolen.

Så blir han overrasket av at nabogutten Eskil kommer hjem til ham og spør om de skal ta følge til skolen.  De skal gå i samme klasse, 4B. Eskil er en helt annen type enn Kalle  og informerer ham  raskt  om forholdene på Maribakken skole.  Eskil vil svært gjerne bli venn med den nye gutten, han har mest jentevenner fra før viser det seg.

Da de kommer til skolen, får de ganske snart vite  av rektor at det har vært et innbrudd på skolen. Pokalen som 4B vant i NM i slåball mot Ulleland skole er stjålet!

Eskil foreslår med en gang at de kan hjelpe rektor med å etterforske pokaltyveriet. Kalle og Eskil begynner ganske fort å lete etter spor etter forbrytelsen rundt på skolen. Eskil forteller at han alltid har hatt lyst til å starte en Detektivklubb.

Han sier  at han og Kalle selvfølgelig er selvskrevne medlemmer, og vil spørre jentene Noor og Gina om å bli med. De avtaler et klubbmøte hvor de diskuterer hva som kan være motivet for forbrytelsen og lager en liste over eventuelle mistenkte så langt.

Samtidig med dette planlegges det en omkamp i slåball mellom Maribakken og Ulleland skole.

Dette er en hyggelig bok om vennskap, samtidig som spenningen om hvem som kan stå bak stjelingen av Pokalen, stiger utover i boka.

 

Lån boka her  eller på Bookbites

Translate »