Det er oktober, det er mørkt og kaldt, og det nærmer seg Halloween. Hva passer vel bedre enn å lese noen grøssende bra bøker? Her har vi samlet noen tips for både eldre og yngre lesere.

Spøkelsenes by av Victoria Schwab

Tror du på spøkelser?

Cassidy kan faktisk se spøkelser på ekte. Hun er venn med et også, spøkelset Jacob som reddet henne fra en drukningsulykke. Hun går inn og ut av de dødes og den virkelige verden, via Sløret.

Foreldrene til Cassidy skriver bøker under navnet “Inspøktørene”, et team som leter etter og undersøker spøkelser. Nå skal de lage en dokumentarserie om spøkelser i ulike byer, og starter med Edinburgh i Skottland.

I Edinburgh møter Cassidy en annen jente, Lara, som også kan gå inn i de dødes verden. Lara kaller seg selv for en spøkelsesjeger; hun går gjennom Sløret for å frigjøre spøkelsene som er fanget der. Edinburgh huser mange spøkelser, blant annet den sagnomsuste “Røde ravnen”, en kvinne i rød kappe som stjeler levende barn.

En dag foreldrene og Cassidy er på Edinburgh slott for å gjøre filmopptak, blir Jacob plutselig dratt gjennom Sløret. Cassidy følger etter, for som Vennskapsregel nummer 21 sier, “Ikke la vennene dine bli igjen bak sløret.” Men å komme seg tilbake til de levende viser seg å bli vanskelig denne gangen…

Passer fra 12 år og oppover.

 

Vampyrkniven av Jack Henseleit

Anna og Max elsker skumle eventyr, men det er noe helt annet å lese dem enn å havne midt oppi et!

De er i Transilvania med faren sin, som bare kalles Professoren. Han undersøker gamle sagn og historier fra ulike områder. Utenfor pøser regnet ned, og den gamle kona på vertshuset de skal bo på ser ut som en heks rett fra eventyret om Hans og Grete.

Men det verste er hva som lurker i skogene utenfor – en skikkelse med lysende øyne som kidnapper Max! Anna og den nye vennen hennes Isabella får bruk for alt de vet om vetter, troll og vampyrer for å redde Max. Dette er første bok i den spennende serien Vargtimen.

Passer fra ca. 9 år og oppover.

 

Spøkelsesjegerne av Annika Widholm

Hanna og Amina er på biblioteket med klassen sin. Bibliotekaren forteller at det finnes et spøkelse der; en dame som tidligere jobbet på biblioteket og fortsatt går igjen.

De to jentene bestemmer seg for å jakte på spøkelser. De følger en lang trapp opp til en tom sal, og kommer etterhvert til loftet, der de finner en støvete gammel bok. Så hører de skritt som kommer mot dem, og prøver å komme seg unna. Men gangene er mørke og lange, og det er vanskelig å finner tilbake til klassen. Plutselig ser de en skikkelse foran seg!

Kan dette være spøkelset som vandrer rundt i biblioteket?

 

Zombiejegerne av Annika Widholm

Hanna og Amina drar til kjøpesenteret med faren til Hanna og broren Adrian.

Plutselig oppdager jentene et vesen som ligner veldig på en zombie, en levende død. Da begynner de å gå på zombiejakt. Hanna forteller at hvis en zombie får tak i deg så blir man en zombie selv.

Plutselig ser de en hel flokk mennesker med hvite ansikter som går med slepende skritt. De kommer rett mot jentene. Hanna og Amina løper inn i en butikk og tenker at hvis de sminker seg som zombiene så vil de ikke bli tatt. Klarer de å unngå zombiene nå? Vil de finne tilbake til faren og Adrian?

Dette er to spennende historier som er lette å lese.

Passer fra 7 år og oppover.

 

Translate »