Snitch av Arne Svingen.

Thomas kommer hjem uten jakke og mobil, og prøver å overbevise pappa om at han bare mistet dem. Han forteller ikke om det som skjedde ved T-banen. Thomas gav dem jo bare det de ville ha. Han ble helt handligslammet, og det er ikke mye å være stolt av. Men han kommer aldri til å fortelle sannheten, han vil jo ikke SNITCHE på de som gjordet det!
I stedet drar han til Furuset for å finne ranerne. Det blir et knalltøft møte, for plutselig befinner han seg på legevakta.

Jeg blir engasjert. Som voksen leser vil jeg at Thomas skal fortelle alt til foreldrene og til politiet. Men virkeligheten er visst ikke slik. Å bli stemplet som snitcher er ille, men hva er det verste som kan skje? Dette er en høyaktuell bok. Politiet er bekymret. Barneran forgår midt på dagen og nesten ingen legger merke til det. Fortellerstemmen i boka er hos Thomas, og de voksne skjønner ikke en dritt…Eller kanskje de skjønner noe likevel? For det beste er å få snakket med en trygg voksen, så man slipper å bære en vond og skremmende opplevelse inni seg, alene.
Anbefales til deg som tror du ikke liker å lese. Snitch er så spennende at du klarer ikke å legge den fra deg! Fra ca 11 år.

Bestill boka fra Bærum bibliotek
Finnes også som E-bok i biblioteksappen Bookbites.

 

Translate »