Daniel møter en Diplodocus av Lisa Bjärbo og Emma Göthnen

Daniel har en lekekasse som heter Dinolandet. Den inneholder mange dinosaurer satt inn i et miljø som ligner svært på det dinosaurene levde i.

Det er kveld og pappa skal legge Daniel. Daniel er utålmodig. Han vil at pappa skal sovne før ham. Daniel vet nemlig noe som pappa ikke vet. Pappa tror at dinosaurene bare finnes på liksom, men Daniel vet at dinosaurene i Dinolandet lever. På ordentlig.

Han stiller seg oppå Dinolandet. Så går det litt rundt for ham og plutselig er han inne i Dinolandet.

Der møter han med en gang en kjempestor dinosaur som han kan navnet på – en Diplodocus. Dinosauren  heter Doris og forteller at det har vært et vulkanutbrudd. Hun måtte flykte unna veldig fort og har kommet bort fra familien sin.

Hun ber Daniel om hjelp til å finne dem. Daniel er god til å lete. Når de leker gjemsel i barnehagen har han en egen teknikk for å finne de andre. Først må man ha god sikt, sier han, og så må man vente og se etter bevegelser og høre etter lyder.

«Klatre opp på meg, så ser du i hvert fall bra», sier Doris. Så høyt oppe har ikke Daniel vært før.

Og dermed er jakten etter å finne Doris sin familie igang. Det blir en spennende ferd for de må også se opp for de kjøttetende dinosaurene.

Det går bra til slutt og Daniel kommer også hjem til familien sin hvor pappa fremdeles ligger og snorker.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »