40 år etter at han platedebuterte med The Jams «In The City» er Paul Weller ute med et glimrende nytt solo-album, «A Kind Revolution».
Postpunkbandet The Jam oppnådde nasjonal heltestatus i England i løpet av sine aktive år til de overraskende ble oppløst i 1982, på toppen av sin popularitet. Paul Weller var klar for noe helt annet ; myk jazz- og soul-inspirert pop med erkebritiske funkinnslag i lag med Mick Talbot som tilsammen utgjorde The Style Council. The Jam-fansen rynket på nesa, men et annet yngre, mer pop-orientert publikum fikk øyne og ører opp for Wellers fabelaktige evne til å skape catchy singler og låter, alt innpakket i lettere 60-talls-nostalgi.

 
Da The Style Council la inn årene på slutten av 80-tallet, satte Weller i gang med sin solo-karrierre på starten av 90-tallet med stor suksess i England der han befestet sin posisjon som «The Modfather». .
Weller har et evig ønske om å være relevant og ikke en tilbakeskuende artist. Det har blitt mange album underveis og han er evig eksperimentell og søkende etter nye innfalssvinkler til å skape kul musikk. Det er bare en snau måned siden han utga sitt første soundtrack-album; «Jawbone». Også det svært vellykket.

 
På det nye albumet høres høres 59-årige Paul Weller friskere ut, og mer på hugget enn på lenge. Albumet er appelerer til et større publikum enn kjernefansen og låtene er gode, passe lange, varierte og lettere tilgjengelig enn vi er vant med fra den kanten. Ikke minst er det bra at han for første gang i karrieren krydrer platen med soul og jazz-elementer som på 80-tallet, ja til tider høres platen nesten ut som et nytt Style Council-album.
Platen dras heftig i gang med «Wo See Mama» med bl.a P.P Arnold som korist. Robert Wyatt bidrar med trompet på «She Moves With The Fayre». Selveste Boy George bidrar med vokal på «One Tear». Beste spor forøvrig er «Long Long Road» og «New York».
Dette blir for meg et av soundtrackene til sommeren 2017. Overraskende og gledelig formtopp fra en mann som fortjener all den ære og oppmerksomhet han kan få.
Har du muligheten til å få hørt denne platen anbefaler jeg deg å benytte sjansen. Lån den gjerne hos Bærum Bibliotek !

Translate »