Sol hele natta av Rebecca Dinerstein

Denne romanen er delvis lagt til New York, delvis til Lofoten. Frances er 21 år, nettopp ferdig med sin bachelor innen kunst. Hun bor sammen med sine foreldre og yngre søster i en bitteliten leilighet på Manhattan. Den unge jenta har kjærlighetssorg og ønsker seg bort fra det hele, og når hun en dag får tilbud om et reisestipend til Lofoten, takker hun øyeblikkelig ja.

Samtidig får vi historien til Jasha, som emigrerte til New York fra Russland da han var 7 år gammel. Han bor sammen med sin far som driver et bakeri. Moren til Jasha lovet at hun skulle komme etter, men valgte å bli igjen i Russland med sin nye kjærlighet. Jasha har blitt sytten år, og en dag dukker moren plutselig opp igjen. Nyheten om at moren ønsker skilsmisse blir for tungt for faren som har et dårlig hjerte. Faren har alltid fortalt Jasha at han ønsker å bli begravet på toppen av verden. Så dermed er Jasha også på vei til øyene langt oppe i nord. For meg ble dette en lettlest, sjarmerende og fin bok å kose seg med i høstmørket. Mange deilige naturskildringer av vakre Lofoten får leseren også.

Rebecca Dinerstein er amerikansk, og bodde selv i Lofoten et år. Mens hun bodde der, skrev hun diktsamlingen Lofoten (2012). Romanen Sol hele natta kom på engelsk i 2015.

Bestill boken fra Bærum bibliotek.
Boken finnes også i engelsk utgave, og som ebok.

 

Translate »